A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2019.08.05. 17:35 nevetőharmadik

Júliusi Helyzetjelentés

Na, megint egy hónap! És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a következőnél már vége is lesz a nyárnak. De addig is...

img_20190726_142012.jpgA július gyorsan eltelt, és szinte bármiféle kézzelfogható vagy legalább szemmel látható eredmény nélkül. Szinte. Mert a munka folyamatosan halad, akkor is, ha az éppen nem látszik. Ilyenkor általában az a munka folyik, ami akkor látszana, ha nem lenne elvégezve. Például szerkesztések, sztoribordozás, tárgyalás a vendégművészekkel, vázlatolás, anyaggyűjtés. Itt van például ez a kép az egyik alkotótársunkról, Váradi Gáborról. A felületes szemlélő nyilván azt szűrné le, hogy éppen Hierapolisz romjai közt nyaral, pedig nem! Mármint igen, azt is, de közben éppen anyagot gyűjt a készülő Nagyon Nagy Kiadás harmadik fejezetéhez, amiben a sztori elején toborzott új X-Emböröknek végre alkalmuk nyílik szembeszállni a kb. egy éve bemutatott főellenséggel, a Megátalkodott Csirkeidomárral. És ahhoz, hogy már a harmadik fejezethez gyűjtögessen, az kell, hogy az első és a második egészen jól álljon, és ez is a helyzet. A háttérmunka lezajlott, a jelenetek többszöri átdolgozása után szinte minden sztoribord kész, és ha egyszer végre adottak lesznek a föltételek, késlekedés nélkül lehet rajzolni. Ja, igen, erről nem is volt még szó. A könnyebb kezelhetőség végett négy fejezetre osztottuk a Nagyon Nagy Kiadás főtörténetét, de ettől függetlenül a terv továbbra is az, hogy ha sor kerül a kiadásra – még nem látjuk, mikor, illetve már születtek ötletek a finanszírozására, de az még fog némi fejtörést okozni – akkor az egyben legyen.

És akkor még hasonló a helyzet a készülő kötet extráival is. Már korábban megmutattuk Szücsi és Molnár Gábor egy-egy panelját a készülő egyperces történetekből, és még előtte Juhász Ernő vázlatait Az Eredeti, még jóval kisebb Nagyon Nagy kiadáshoz. Közben újabb vendégművészek kezdték meg a munkát újabb egyperceseken, és majd legközelebb talán már ezekből is tudunk mutatni valamit. Illetve Ernő átdolgozta a korábbi sztoribordot, és a harcjeleneteket kiegészítette, így a tervezett 12 oldal fölszaladt 20-ra, és bár ez sem olyasmi, amit előre meg akarnánk mutatni, de már tudjuk, hogy mire számítsunk. És biztosak vagyunk benne, hogy jó lesz! Majd meglátjátok!

Szóval, most elégedjetek meg ezzel a rövid kis uborkaszezoni helyzetjelentéssel, és ne aggódjatok, hamarosan újra jelentkezünk. Addig meg élvezzétek ki azt a kis időt, ami még maradt a nyárból!

Hogy halad?

2019.07.01. 01:16 nevetőharmadik

Júniusi Helyzetjelentés

61587061_2289976117707773_2650487501625491456_n.jpgÉs vége van már júniusnak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy itt az ideje a féléves helyzetjelentésnek. Hát ez piszok gyorsan eltelt, és töredékét se haladtuk annak, amit szerettünk volna, de azért...

Részt vettünk már az idén néhány képregényes rendezvényen, utoljára június 8-án, a II. Békés Megyei Képregénybörzén, és erről még nem volt alkalmunk beszámolni. Röviden: nagyon jó volt, és ezúton bíztatunk mindenkit, hogy az ezután következőkre látogassanak el Elekre! Nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadtak, és úgy, hogy fontosnak érezhessük magunka, és azt, amit csinálunk. Nem is szaporítom tovább a szót, itt egy video-összefoglaló róla:

Pusztai Dani és Váradi Gábor beszélnek benne az X-Embörök múltjáról, és az alkotás folyamatáról. Amiről viszont nem, hogy már egy ideje folyamatosan Gábor tartja a kapcsolatot a készülő Nagyon Nagy Kiadás vendégművészeivel (sőt, úgy ahogy van, nem esik szó erről a kiadványról), és ebben a hónapban is sikerült néhányuktól begyűjteni egy-egy rajzot. Most ezek közül mutatunk be egy elég különlegeset.

armpitman.jpgEgykori alkotótársunk, Ben (maradjunk csak ennél a művésznévnél), még az alkotógárda első hónapjaiban, azaz 23 évvel ezelőtt dolgozta ki Armpitman  karakterét (ez a név magyarul, ugye, Hónaljembert jelent, ami eléggé szarul hangzik, még akkor is, ha többé-kevésbé lefedi a lényeget, de természetesen van neki rendes magyar neve is: Bűzgödör). A figura egy az embereket öncélúan terrorizáló gonosztevő volt, aki egy bizonyos kapitányhoz hasonlóan, hosszú időt töltött egy jéghegybe fagyva, de ott egy szintén befagyott szovjet atomtengeralattjáróból szivárgó vegyianyagtól mutálódott, és életveszélyes bűzmirigyei fejlődtek. Olyannyira, hogy mikor kiszabadult, és először megérezte a saját szagát, az annyira orrfacsaró volt, hogy nemcsak az orrát facsarta le végérvényesen, de a szemhéjait is. Illetve az arcizmai is egy letörölhetetlen, torz vigyorba húzódtak, és a haja is égnek állt, és úgy is maradt. Emellett a bűz olyan intenzív volt, hogy minden textilt is lemart róla, így sokáig egy, valamilyen mitikus fémből (orikalkumból vagy adamantinból, valami ilyesmi) készült gatyát tudott csak viselni. Aztán voltak neki hasonlóan undorító bűntársai, és néhány rövid, amolyan fióknak készült képregényben is szerepeltek, még az X-Embörök közös kidolgozása előtt. És most, ennyi évvel később, Gábor megkeresésére, az azóta már jó pár éve Amerikában élő Ben, ezt a rajzot küldte (még színek nélkül), illetve ezt a kísérő-levelet (még ékezetek nélkül): 

"[...] az ihletről annyit, hogy arra gondoltam, hogy valahogy bele szeretném vinni Amerikát, mert hát ott vagyok, és hát mi más lehetne amerikaibb, mint az amerikai foci. Erről meg rögtön eszembe jutott a legenda, aki egy játék alatt négy touchdown-t is összehozott, amikor még a Polk High Panthers színeiben játszott:d478lye-4eb6037a-90b5-4a89-8190-064e10174d2e.jpg

 

Aztán mivel a karakter kialakulásánál olyan fontos szerepet játszottál, a tiszteletedre bal kezesre rajzoltam."

Rettenetesen hálásak vagyunk neki érte, csakúgy, mint minden egyéb vendégművészünknek, aki a kedvünkért tollat ragadott, nemcsak az elmúlt fél évben. De mivel itt mégiscsak az eltelt hónap, illetve a még hozzá tartozó fél év a fontos, ebben az időszakban is közel húsz vendégművész csatlakozott a projektünkhöz, különböző rendezvényeken, illetve egyre inkább digitálisan gazdagítva a Nagyon Nagy Kiadás szép lassan haladó oldalait. Köszönjük!

Nem is szaporítjuk most tovább a szót, fesztiválozunk, dolgozunk tovább is, hogy ne kelljen egyikünknek se egy szürke és unalmas, X-Embörök nélküli világban élnie. Élvezzétek a nyarat, és egy hónap múlva újra jelentkezünk!

Hogy halad?

2019.06.01. 01:48 nevetőharmadik

Májusi Helyzetjelentés

És már megint eltelt egy hónap, úgyhogy nézzük mi történt! Esett. Sokat. De nem csak ennyi volt természetesen, mert – bár mind arra készültünk – példáu12-én nem esett. Ami igen jót tett a 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál látogatottságának, illetve az odalátogatók hangulatának. Az eseményt mi sem hagytuk ki, de mivel egész napra a standhoz (illetve időnként Pilcz Roland barátunk és ez esetben szomszédunk standjához) voltunk kötve, így csak azt mutathatjuk meg, hogy onnan mit láttunk a rendezvényből. Ezt:

Hogy halad?

2019.05.02. 02:22 nevetőharmadik

Áprilisi Helyzetjelentés

Eltelt egy újabb hónap, és közben lezajlott a Szegedi Képregénybörze is. Az X-Embörök standja az alkotók távolléte miatt Oros Sándor, Pópity Egon és Pilcz Roland barátaink jóvoltából jött létre, hálásan köszönjük a segítségüket, és az érdeklődőknek is az érdeklődést és a vásárlást! Ami még a börze napjához kötődik: az volt a határideje a szerzőink fogadásának, amit nagy fölénnyel megnyert Pusztai Dani! Ami azt jelenti, hogy nem jött össze az 1000 Like az X-Embörök oldalára (pontosan 100 új jött, amiből egy azóta el is tűnt, és így az 1000-nek már alig maradt 480 híja), és így egyelőre megúszta a történetírást a Haramiák korai változatairól. Egyelőre! De majd rávesszük valahogy! A vesztes fél, Váradi Gábor, pedig vállalásának eleget téve már neki is állt Dögkút 1848-as kalandja megírásának.

 x-emborok_like.jpg

Egyelőre nem hajlandó sok mindent elárulni, de amit hosszas és kitartó faggatás után ki tudtunk szedni belőle az az, hogy a sztori másik főszereplője – Dögkút mellett, mert ő ugyebár evidens – egy Kábelnek megfeleltethető karakter lesz, akiről esett már szó, de teljesen más kontextusban, illetve hogy ő majd egy olyan időutazással kerül 1848-ba, aminek a fő ihletője A Jövendő Múlt Napjai c. történet. Kíváncsian várjuk!

Hogy halad?

2019.03.31. 18:58 nevetőharmadik

Márciusi Helyzetjelentés

Megkezdődött hát végre a tavasz, és ha idén csak a tavaszi fáradtsággal gyűlt volna meg a bajunk, akkor nem is lenne okunk panaszra. Persze nem így volt, és persze így van rá okunk, de mivel senki sem kíváncsi rá, ezért ezt a részt most át is ugorhatjuk.

Szóval, nézzük, mi történt. Hát először is, ismét megvolt a nagy tavaszi magyar ünnep, Szent Kossuth Napja, amit speciálisan az X-Embörök olvasóinak dolgoztunk ki néhány évvel ezelőtt. Az eddigi gyakorlattól eltérően, idén nem volt erről blogbejegyzés... mondjuk, technikai okok miatt... de az X-Embörök Facebook-oldalán megemlékeztünk erről a jeles napról egy újabb Vintage St. Kossuth's Day képeslappal, ezzel itt:

kossuth_kicsi.jpg

 

Szent Kossuth itt kb. Szent Patrik stílusában űzi el... na, nem a kígyókat... hanem a magyar honvédek bezsákolásával foglalkozó Krampusz-Haynaut (amivel persze sok szinten szembe megy, mind a tényleges történelemmel, mind az ünnep jellegzetes...en rosszul eltalált szimbolikájával). Ezzel idénre le is tudtuk az ünnepet, és ezen kívül nem volt sok egyéb ünnepelnivaló.

Hogy halad?

2019.03.04. 08:57 nevetőharmadik

Februári Helyzetjelentés

logo_of_the_international_year_of_indigenous_languages.pngNa, nézzük, mi történt az elmúlt hónapban!

Először is... mondjuk, ez még régebben történt, de még aktuális: az UNESCO meghirdette a 2019 International Year of Indigenous Languages programját – és itt a "bennszülött nyelvek" a veszélyeztetett nyelvekre vonatkozik. És hogy ez miért is érdekes a mi szempontunkból? Nos, azért, mert Kiss Norbert barátunk is csatlakozott a programhoz, és egy képregényt készített, amely a norvég által elnyomott lulei-számi (a számi, azaz lapp nyelv számos változatának egyike) veszélyeztetett helyzetére hívja föl a figyelmet, méghozzá egy népies szuperhős, Lappföld Kapitány (a névben számi nyelven jobban kijön az Amerika Kapitányos áthallás, de azért nyilván így is érthető) segítségével. Íme a képregény az eredeti (számi) illetve magyar változatban:

51383474_10157319494916282_272415524883791872_n.png

És a szövegről csak annyit, hogy:

 – Men jeg... = De én... – és ez itt norvégul van.

De még mindig áll a kérdés, hogy mi közünk nekünk ehhez? Nos, Norbi elküldte nekünk az eredeti Lappföld Kapitány rajzot digitálisan, hogy helyezzük el az X-Embörök: Nagyon Nagy kiadás képregényfesztiválos jelenetében, és ezzel ő a projektünkben részt vevő 60. alkotó! És a második képen – ami majd a képregény 26-27. duplaoldala lesz – az 52. vagy ha úgy nézzük, az első, aki digitálisan járult hozzá. Hálás köszönet érte!

A kép egyébként jelen állás szerint így néz ki:

rajz_kicsi.jpg

De más is van! Legutóbb abban maradtunk, hogy majd most tovább elemezzük Az Eredeti, még jóval kisebb Nagyon Nagy kiadást, illetve azon belül is Juhász Ernő munkáit. Először egy kis magyarázat. A terv ugyebár az, hogy az első sztorivázlatot visszük képregényre a lehető legkevesebb módosítással vagy kiegészítéssel. De rögtön van egy fontos része, amit egyszerűen ki kellett egészíteni, a vázlat ugyanis nem tér ki arra, hogy Xavér prof a bevetés közben eltűnt X-Embörök helyére kiket toboroz be új legénységnek. A földolgozott Nagyon Nagy kiadásnak persze éppen az lett a lényege, hogy más képregények szereplőiből alakítják ki az új csapatot, de azt jóval később találtuk ki, így ide nem tehettük. Illetve tehettük volna, de nem akartuk. A másik lehetőség az volt, hogy az eredeti verziónál maradunk, ami már vagy tíz éve megíródott arról, hogy hogyan jön be az első legénység (azaz Szürke Janka, Egyszemű Óriás, Éjmászó, Torkosborz és Jégkocka) helyére az újabb (vagyis Dögállat, Tündemény, Zuhé, Behemót, Intellektus, Iparos és egy másik irányból Bimbó). De egyszer azt is szeretnénk majd úgy elmesélni, ahogy van. Végül szelektáltunk, és Dögállatot kihagytuk, mert ő a földolgozott verzióban az eltűnt csapattal van. Iparost is kihagytuk, mert ebben a sztoriban nem szerepelnek gépek, amik szükségessé tennék a jelenlétét. Így maradtak öten, akik közül Intellektus, Zuhé és Bimbó nem szorul különösebb magyarázatra, mert ők elsőre kialakultak úgy, ahogy ma is ismerjük és szeretjük őket. Behemót sem változott sokat, mindössze a fején viselt eredetileg egy serblit, ami nemcsak sisakként funkcionált, de közelharcban fegyverként is bevethető volt, de ezt később elhagytuk. Ellenben Tündemény korábbi változata, akkor még Tündelevény néven (mindkettő régies szó a denevérre, a Tündelevény nevet eltettük későbbre) teljesen más karakternek indult, mint ami lett belőle. És itt volt a soha vissza nem térő alkalom, hogy egy "milyen lett volna, ha" történetben ő is a "milyen lett volna, ha"-alakjában szerepeljen. Na, és akkor mindezeket szem előtt tartva, itt vannak Ernő vázlatai az új legénység tagjairól:

Izgalmasak, igaz? De ennyi fért februári helyzetjelentésünkbe. Jelentkezünk egy hónap múlva.

Hogy halad?

2019.02.06. 09:51 nevetőharmadik

Januári Helyzetjelentés

Hát, egyelőre nem indult sokkal vidámabban ez az év sem, mint az előző*. Főleg az influenza-szezont nyögjük, de azért már megmutatkozott valami az idei főbb irányvonalakból. Mielőtt azonban erre rátérnénk, még egy kicsit visszakanyarodunk a tavalyi projektünkhöz, a Baromfivész 2. részéhez, mely a kiadással lezárult ugyan, de mégis... mondjuk úgy, mutat még életjeleket. Az egyik nagyszerű alternatív borító alkotója, az ezzel az X-Némbör címet is kiérdemlő Kasza Magdi küldött ugyanis nekünk egy újabb grafikát. Azzal, hogy az egymással viaskodó szörnyeteg-baromfiak megrajzolása annyira nem az ő stílusa, hogy kénytelen volt a dolgot még egyszer képbe önteni, ezúttal sokkal inkább a saját stílusában. És ez az:

pava_pulyka_kicsi.jpg

Mi imádtuk, úgyhogy meg kellett osztanunk Veletek is.

És ez még nem minden. Hiszen megvan idénre már a fő-projektünk is, az X-Embörök: Nagyon Nagy kiadás, ami a tervek szerint minden eddiginél... nos, nagyobb lesz. Már egy párszor megmutattuk belőle a számos vendégművész közreműködésével készülő Szegedi Képregényfesztivál-jelenet képeit, ahogy egyre több alkotó tette hozzá a maga részét. És itt az ideje, hogy megint megmutassuk, hogyan is állunk vele. Most éppen így:

konyvtar.png

De még ez sem minden. A Nagyon Nagy kiadás  terveiben egy extra is szerepel, ami tulajdonképpen szintén maga a Nagyon Nagy kiadás, de egy másik verzióban, méghozzá Az Eredeti, még jóval kisebb Nagyon Nagy kiadás formájában, ahol gyakorlatilag fogtuk a történet legelső vázlatát, és igyekeztünk olyan keveset változtatni rajta, amennyire csak lehetett. Már említettük a dolgot legutóbb, csak akkor elhallgattuk a projekt rajzolójának kilétét. Mivel ennyire rendhagyó dologról van szó, azt találtuk ki, hogy a vizualitása is más legyen, ezért egy nagyon tehetséges vendégművészt kértünk föl a képregény megrajzolására, aki nem más, mint Juhász Ernő! A föntebb látható nagy közös képen a mennyezetről kísértetként figyelő, egyszemű kaijut alkotta, és a Baromfivész 2. rész egyik alternatív borítója is az ő keze munkáját dicséri, és most bemutatjuk néhány vázlatát a készülő képregény szereplőiről. Íme Mágnesvas, a Prof, illetve Torkosborz és Éjmászó:

 

Van ám még ott, ahonnan ez jött! De egyrészt hagyni kell valamit a következő hónapra is, másrészt meg a többi karakter némi magyarázatra szorul, és azt is majd a legközelebbi helyzetjelentésben ejtjük meg. Tehát viszlát egy hónap múlva!

Boldog Új Népet!

2019.01.02. 10:28 nevetőharmadik

Üdv ismét, induljon egy újabb vidám, és élményekben gazdag év – 2019 – az X-Embörökkel! Ahogy azt láthattátok, sikeresen lezártuk a 15 éves jubileumi visszaemlékezés-sorozatunkat, reméljük, sok kellemes percet szereztünk vele Nektek! És most ideje a jövőbe tekinteni. Szokásunkhoz híven, nem tettünk újévi fogadalmakat, mert azokat általában nem tudjuk megtartani. Tervekkel továbbra is tele vagyunk, de ettől még se időnk se energiánk nem lesz több, amit az alkotásra fordíthatnánk. Pedig ezekből pont egyre több kellene, mert a világ körülöttünk egyre kaotikusabb és nyomasztóbb, és nem úgy fest, hogy majd idén minden gond megoldódik, és egyik napról a másikra jobb lesz a hangulat, a helyzet és úgy általában az élet. De maradjunk bizakodók! Hisz tudjuk, hogy az a pohár nem félig üres, hanem teljesen tele van. Csak mivel?! Mindenesetre sikeresebb és jobb évet kívánok az alkotóknak, az olvasóknak, a rajongóknak és a támogatóknak, de még az ellendrukkereknek is (mert azért, valljuk be, nekik is szükségük lenne rá), több terv valósuljon meg, és szerezzünk egymásnak még több kellemes percet! És főleg, hogy erre ne a tavalyi év utolsó vacsorájaként gondoljunk, hanem az idei elsőre, amit még sok újabb fog követni!

utolso_vacsora_1500.JPG

Hogy halad?

2018.12.31. 20:41 nevetőharmadik

Decemberi (és gyakorlatilag éves) Helyzetjelentés

Sziasztok idén utoljára! Eljött az ideje, hogy beszámoljunk a decemberben történtekről, de egyúttal akkor már az egész év történéseit is érdemes összefoglalni. Szóval 2018 az X-Embörök fönnállásának egy fontos mérföldkövét, a 15 éves jubileumunkat jelentette, és ennek jegyében terveztük meg előre az évet, de mind tudjuk, hogy akárki is tervez, nem ő az, aki végez.

Az alkotógárda tagjainak életében ez az év elég húzós volt, sokféle válságot kellett kezelnünk, és miközben néhányan bizonyos dolgokban előreléptünk, mások más dolgokban kettőt hátra, és vice versa. Mindegy, a lényeg, hogy a dolgok sokat változtak, de minél inkább változnak, annál inkább ugyanazok maradnak, szóval nem kell aggódni.

Amivel a 15 éves évfordulónkat méltóképpen meg tudtuk ünnepelni, az az X-Embörök Facebook-oldalán az év minden egyes napján közzétett frissítés volt, egy-egy új információval, régi vázlattal, elvetett dizájnnal, megvalósulásra váró fedéltervvel vagy egyéb érdekes aprósággal és apró érdekességgel. Ez gyakorlatilag zökkenőmentes volt, persze nyilván az idén találta ki a Facebook, hogy az oldalra kirakott dolgokat minél kevesebben lássák, és csak ha fizetünk, akkor láthatják többen. Remek időzítés. De mindegy, ha tízen látták, akkor tízen látták. Úgy is jó. Ingyenes szolgáltatásért akkor sem fogunk fizetni, ha időközben kitalálják, hogy ingyenesen csak szar szolgáltatást nyújtanak.

A következő az új füzet volt. Azt már egy ideje tudtuk, hogy ami a jubileumi kiadványt illeti, az bizony legalább egy évet, de valószínűbb, hogy kettőt is csúszik majd. De sebaj, mert az X-Embörök: A Kezdőcsapat 1979 – Baromfivész tavalyra szánt 2. része is csúszott, és így az lett a jubileumi füzet, amit a 10. Szegedi Képregényfesztiválon mutattunk be. És hogy valami különleges csak legyen benne, 5 nagyszerű borítóvariánssal adtuk ki, melyek megvalósításában Pilcz Roland, Fazekas-Szűcs "Szücsi" István, Kasza Magdolna és Juhász Ernő voltak a segítségünkre. Illetve mindenképpen meg kell még említeni Vadas Máté barátunkat is, akinek a jóvoltából újabb remek Vad Hortobágy-jelenet került a füzetbe. Hálás köszönet valamennyijüknek! És ha már a 10. Szegedi Képregényfesztiválnál tartunk, volt ott, a Somogyi Könyvtárban egy kiállítás is a környék (ez így elég vidékiesen hangzik, de a "járás" és a "megye" is, és még az sem fedné le az összes szereplőt) képregény-alkotóiról és alkotásaikról Ki van a rajz mögött? címmel, ahol a már említett Pilcz Roland, Kasza Magdolna és Vadas Máté mellett Haui József, Vörös Édua és az X-Embörök szűkebb alkotógárdájából Rozgonyi Zalán és Váradi Gábor is bemutatásra került. Utóbbiról a rajzot Czeitlinger Eszter készítette. Ezt is köszönjük!

Más téma. Akármennyit is csúszik még az évfordulós füzet, az X-Embörök: Nagyon Nagy kiadás, azért már egy ideje folyik az előkészítése. Ennek részeként már több fesztivált megjárt az a két nagy, A2-es vázlat, amely a Szegedi Képregényfesztiválnak otthont adó Somogyi Könyvtár két belső terét ábrázolja, melyre egyre több és több vendégművész rajzolta rá nekünk saját/kedvenc karaktereit. A tavalyi 28 után a két kép idén összesen 28 újabb alkotó keze munkájával bővült, csak a legutóbbi Hungarocomixon is 8-cal, akik nem mások, mint Fazekas Attila, Varga "Zerge" Zoltán, Garisa Zsolt, Farkas Lajos, Szabó Éva, Halmi Zsolt, Puskás Szabolcs illetve Kondás Péter. Köszönet érte! A kép most kb. ilyen (igazából már megkezdődött rajta a háttér kihúzása, de az a vendégművészek alkotásait nem befolyásolja):

dsc04135.jpg

De persze nem csak ez haladt, hanem a sztori feléig már kész a sztoribórd, elkészült a főgonosz, a Megátalkodott Csirkeidomár (még mindig ez a neve, de még mindig benne van a pakliban, hogy változni fog) és hátas kakasa végleges dizájnja, és megkezdődtek a tárgyalások egy vendégművésszel – akinek kilétét egyelőre, a feszültség fönntartása kedvéért még nem leplezzük le – egy roppant különleges bónusz-képregény megrajzolásáról, ami a tervek szerint a Nagyon Nagy kiadás (egyik) extrája lesz. Sok mindent egyelőre nem árulunk el belőle, csak annyit, hogy a The Star Wars c. képregény mintájára, ami George Lucas 1974-es eredeti forgatókönyv-vázlatából készült, megpróbáljuk mi is képregényre alkalmazni Az Eredeti, még jóval kisebb Nagyon Nagy kiadást, vagyis a sztori legelső vázlatát. Akármi is lesz belőle, mindenképpen izgalmas feladatnak ígérkezik! De minthogy ez már a jövő év feladata, idén szót sem ejtünk róla többet. Sőt lassan semmi másról se. Már csak annyi van hátra, hogy megint köszönetet mondjunk Nektek, amiért egy újabb éven keresztül velünk tartottatok, és akkor találkozunk jövőre!

Hogy halad?

2018.12.01. 08:27 nevetőharmadik

Novemberi Helyzetjelentés

Sziasztok, megint egy hónap. Na, ha az előző hálálkodós volt, akkor most egy örömködős jön. Mert amilyen szarul indult ez az év, olyan szarul is folytatódott, és bizony sokáig úgy tűnt, hogy még a Szegedi Képregényfesztre se lesz meg a Baromfivész 2. része. És aztán nemcsak, hogy meglett, de nagyon szép kivitelben és 5 változatban lett meg, és egyik menőbb, mint a másik! A 10. Szegedi Képregényfesztiválon bemutattuk, és a rajongók illetve az új érdeklődők is vették, és az előzetes statisztikák szerint, itt Pilcz Roland borítóvariánsát szerették a legjobban. A többit is, de ebből néhány példánnyal több fogyott.

Mutatunk néhány képet a rendezvényről, ez itt a standunk, és mellette Pilcz Roland standja Kalyber Joe és YKX cuccokkal:

dsc04047.JPG

És míg Roli standjánál Dunai Tamás és Németh István az érdeklődök, hozzánk Pókember jött családostul:

dsc04036.JPG

Nemes Annamária, aki először jelentkezett saját kiadvánnyal, ezt nagyon menő Vampire Hunter D jelmezben tette:

dsc04060.JPG

Itt pedig az üzletünk jövőjét féltve alkut kötöttünk az ördöggel. Aki egyébként X-Embörök kitűzőt visel... hmmm... akkor lehet, hogy ő kötött alkut velünk:

dsc04050.JPG

 De más jó hír is van. Azt a bizonyos nagy közös rajzot a képregényfesztiválról sikerült megint újabb rajzolóknak bővíteni, így nemcsak Kálmán Áron, Czeitlinger Eszter, Szitha Zsófia és Fazekas-Szűcs István (azaz Szücsi) rajzaival gazdagodott, de Haui József (Hajó) tollából is rákerült többek között kölyökkorunk kedvenc ízeltlábúja is. Ezzel a két képen már összesen 48 alkotó keze munkája látható, és mivel ezeket szándékunkban áll fölhasználni a következő projektünk, az X-Embörök: Nagyon Nagy Kiadás keretein belül, ahová már Greg Seed és Csörnyei Márk is bedolgozott, kimondhatjuk, hogy a készülő új X-Embörök füzetnek már biztosan van 50 alkotója. Azért ez nem semmi, ugye?

És hátha még több is lesz, és ennek kiderítésére a legjobb alkalom a vasárnapi Hungarocomix. Ott találkozunk, vagy ha nem, akkor jelentkezünk kb. egy hónap múlva!

hc2018_banner_640x360.jpg

süti beállítások módosítása