A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

BRÉKING - Csapatleírás: a MUTKÓK

2011.05.31. 22:24 nevetőharmadik

Hamarosan bemutatják nálunk is az X-Men: First Class (Az elsők) filmet. Nos, ti még X-Embörök filmet nem fogtok látni, ám mivel az a film az X-Men eredettörténetét dolgozza fel, mi is bemutatjuk nektek az X-Embörök korai történetét: a MUTKÓK csapatát egy jó kis csapatleírásban.

Miért pont most? Egyrészt aktuális. Másrészt ez az első olyan eset, amikor az X-Men és az X-Embörök ténylegesen szétválik, hiszen az X-Men története most íródik újra: amit mi kitaláltunk, már nem épülhet arra a történetre, mondhatni saját lett. A különbségek és esetleges hasonlóságok igazán érdekesek lehetnek. Persze ezeket össze lehetne hasonlítani később is, nem? Akkor miért nem a 4. Epizóddal haladtunk (egyébként haladtunk)?

Ennek önző taktikai oka van. Az évek során, amíg az X-Emböröket írtuk és rajzoltuk, sokszor vettük észre, hogy a filmekben megjelenő bizonyos dolgokat mi még a film megjelenése előtt kitaláltunk (legfájóbb ilyen eset Mágnesvasék erdei gyülekezése volt - mi azt gondoltuk, hogy ez egyszerű mezítlábasság, ami jól illik lúzereinkhez. Erre az X-Men 3-ban a gonosz mutánsok csakugyan egy erdőben sátoroztak le.) Ez persze büszkeséggel töltött el, másrészt meg fájdalommal... most bizonygassuk, hogy mi találtuk ki előbb? Ki hinné el, és amúgy is, kit érdekel?

Szóval most lóhalálában publikáljuk az évek során eddig megírt előtörténetet, hogy senki se mondhassa, hogy a filmből loptunk.

Ja igen... nem teljesen utolsó sorban pedig nektek is kívánunk nyújtani kis szórakozást. Figyelem, igen hosszú!

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr582947381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Archnihil 2011.05.31. 23:15:32

" .. most bizonygassuk, hogy mi találtuk ki előbb? Ki hinné el, és amúgy is, kit érdekel?"

Speaking of which: Szökőár a filmben forgószeleket fog tudni idézni. Ez azért vág ide, mert én párszor már említettem, hogy ha egy karakter képességeihez hozzányúlnék, az bizony ő lenne. Ennek az az oka, hogy egyszerűen sosem tudtam komolyan venni a szuperforgását (miközben a feje ugye folyton egy irányba nézett) - érdekes, hogy ezt a képességét nagyon is komolyan kezelik, ld. a shurikenjei, de számomra ez a hatalom az olyan szándékosan félkomoly "hősökhöz" illik, mint a Maszk. Szóval, ha valakit átbuherálnék, az ő lenne - forgószelet tudna idézni maga körül, és néha el tudná engedni, jópofa lenne így, ha összemérné az erejét Viharral... és mennyire adná magát, ha a tenyerében egy minitornádót idézne meg csak úgy, a stílus kedvéért.

És mit csinált Szökőár az első promóciós képen? Minitornádót. Bevallom, ez speciel cseppet sem bánt engemet, mert filmvásznon az eredeti képessége biztos gagyin mutatna (a másikat meg még meglátjuk), és annyira adja magát. :)

nevetőharmadik 2011.06.01. 07:43:30

@Archnihil: Igen... pontosan ilyesmiről van szó :)

Akasztott Ember 2011.06.01. 18:19:20

Előfordult ez már mindenkivel!
Nemrég egy ismerősöm azt mondta, mekkora királyság lenne egy valóságshow-zombi apokalipszis keverék. Addigra már ilyen is volt.
Egy másik ismerősömet a neten látott Conan, the Librarian c. video zavart, mert ezt már ő is kitalálta.
És akkor még nem beszéltünk a Csillagporban poénként elsütött Langyi kapitányról...

Szóval sokan kérdezték már, hogy mért nem valami eredetit alkotunk X-Embörök helyett. Hát ezért! Ha valami eleve úgy készül, hogy valami másnak a paródiája, akkor ott sokkal kevésbé zavaró, ha fölbukkan egy-egy ötlet a sajáttól teljesen függetlenül másnál.

Archnihil 2011.06.04. 11:00:44

Mondjuk erre azért mások sem immúnisak. Hamár X-men: Elsők, Matthew Vaughn őszinte csalódottsággal jött ki az Eredetről, mert akart egy elmepárbajt Emma Frost és Charles Xavier között, ami egy-az-egyben olyan lett volna, ami már ott volt az Eredetben. Így át is írták a forgatókönyvet íziben.
süti beállítások módosítása