A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2019.03.31. 18:58 nevetőharmadik

Márciusi Helyzetjelentés

Megkezdődött hát végre a tavasz, és ha idén csak a tavaszi fáradtsággal gyűlt volna meg a bajunk, akkor nem is lenne okunk panaszra. Persze nem így volt, és persze így van rá okunk, de mivel senki sem kíváncsi rá, ezért ezt a részt most át is ugorhatjuk.

Szóval, nézzük, mi történt. Hát először is, ismét megvolt a nagy tavaszi magyar ünnep, Szent Kossuth Napja, amit speciálisan az X-Embörök olvasóinak dolgoztunk ki néhány évvel ezelőtt. Az eddigi gyakorlattól eltérően, idén nem volt erről blogbejegyzés... mondjuk, technikai okok miatt... de az X-Embörök Facebook-oldalán megemlékeztünk erről a jeles napról egy újabb Vintage St. Kossuth's Day képeslappal, ezzel itt:

kossuth_kicsi.jpg

 

Szent Kossuth itt kb. Szent Patrik stílusában űzi el... na, nem a kígyókat... hanem a magyar honvédek bezsákolásával foglalkozó Krampusz-Haynaut (amivel persze sok szinten szembe megy, mind a tényleges történelemmel, mind az ünnep jellegzetes...en rosszul eltalált szimbolikájával). Ezzel idénre le is tudtuk az ünnepet, és ezen kívül nem volt sok egyéb ünnepelnivaló.

Haladt megint egy kicsit a készülő Nagyon Nagy kiadás 26-27. oldalára kerülő nagy kép is, de azért még messze nincs kész. Így áll most:

rajz_kicsi_marcius.jpg

Illetve, mivel a fő-történetünk rajzolóját továbbra is más irányú elfoglaltságok kötik le, amíg újra köztünk nem lesz, addig a Nagyon Nagy kiadás extráival foglalkozunk. Azt már legutóbb elárultuk, hogy az egyik egy rövid történet lesz, ami a Nagyon Nagy kiadás legelső vázlatát dolgozza föl, a későbbi változtatások és hozzáírások nélkül. Most akkor lerántjuk a leplet még egyről! A másik extra ugyanis a tervek szerint egy kis gyűjtemény lesz az elmúlt 15 év során íródott egyperces (ami egy vagy maximum két oldalt jelent) X-Embörök történetekből, amik javarészt apró gegek, kedvcsinálók vagy terjedelmi okokból kivágott jelenetek. A hónap nagy részét ezek előkeresésével, válogatásával és szerkesztésével töltöttük, illetve, hogy az extra tényleg Extra legyen, különböző vendégművészekkel egyeztettünk egy-egy ilyen rövid történet megrajzolásának ügyében. Az eddigi visszajelzések biztatóak, de részleteket majd legközelebb árulunk el! Vagy majd csak azután.

Van viszont még más! Ha eddig esetleg azt hittétek, hogy az X-Embörök alkotói csak üldögélnek az Úriemberek Klubjában, és egy-egy Backgammon-parti közben Wittgensteinról diskurálnak, akkor... tulajdonképpen igazatok volt, kivéve talán néhány apróságot (Wittgensteint, a Backgammont és még esetleg az Úriemberek Klubját), de... bármit is csináljanak, nagy valószínűséggel utólag pont ezt fogják róla mondani (ahogy Homer Simpson is mondta Scully ügynöknek abban a bizonyos epizódban). A lényeg viszont most az, hogy a hónap végén egy nagyon is úriemberek klubjás dolgot csinált két szerzőnk, Pusztai Dani és Váradi Gábor kötöttek ugyanis egy fogadást. Ahogy az úriemberek szokták... mármint a csóró úriemberek. Lényegében arról van szó, hogy kevesellték az X-Embörök Facebook-oldal kedvelőit, és a számuk növelésébe kezdtek. A fogadás célja pedig az 1000 like elérése, ami máris remekül halad, mert... hát mert nem a nulláról indult... mindegy. A tét pedig a következő X-Embörök történet! Ezt már tudhatjátok. De most nézzük a sztori-ötleteket!

new-1_kicsi.PNG

Szóval, ha Dani nyer (vagy ha veszít?), akkor vállalta egy olyan történet megírását, amiben az egyik legközkedveltebb X-Embörök ellenfél, Baljós úr szerepel, a Haramiáival együtt, de az eredetileg kitalált alakjukban, ami viszont köszönőviszonyban sincs a később kidolgozottal. Míg ellenben ha a Gábor nyer (vagy ha veszít?), akkor ő egy 1848-ban játszódó történet megírását vállalta, ahol a főszereplő az X-Embörök Deadpool-ja, Dögkút. És hogy a Ti számotokra is csempésszünk bele egy kis izgalmat... nem áruljuk el, hogy melyikük fogadott az 1000 like beérkezése mellett, és melyikük ellene. Vagyis gyűjtögessétek Ti is a like-okat az X-Emböröknek, és hátha azzal a várt sztorihoz lesztek közelebb!

De hogy ne húzódjon el a dolog, határidőnek a Szegedi Képregénybörze napját, 2019. Április 13-át tűzték ki. És ha már itt tartunk, Szücsi barátunk ezt a remek plakátot készítette az eseményhez. Már csak ezért is megéri eljönni! Na, akkor találkozunk a börzén, különben meg élvezzétek a tavaszt és egy hónap múlva újra jelentkezünk!

55468500_2109942642430021_513309112256167936_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr1214730015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása