A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2019.06.01. 01:48 nevetőharmadik

Májusi Helyzetjelentés

És már megint eltelt egy hónap, úgyhogy nézzük mi történt! Esett. Sokat. De nem csak ennyi volt természetesen, mert – bár mind arra készültünk – példáu12-én nem esett. Ami igen jót tett a 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál látogatottságának, illetve az odalátogatók hangulatának. Az eseményt mi sem hagytuk ki, de mivel egész napra a standhoz (illetve időnként Pilcz Roland barátunk és ez esetben szomszédunk standjához) voltunk kötve, így csak azt mutathatjuk meg, hogy onnan mit láttunk a rendezvényből. Ezt:

De közben Pusztai Dani le tudta támadni a többi standolót, így újabb vendégművészek csatlakoztak az X-Embörök: Nagyon Nagy Kiadáshoz, ráadásul ezúttal két újabb oldalon (24-25.), amelyek szintén a Szegedi Képregényfesztiválon játszódó jelenet részét képezik, ahol ezúttal Kalyber Joe is fontos szerepet kap. Tehát a vendégművészek sorát ezúttal gyarapította  Lakatos Botond (Gilisztalázadás), Ambrus Izsák (Lucas Grande, amiről én ismerem, de helyette egy nagyon menő, fekete pólós medvét rajzolt nekünk), Steve Fabian (Sötét Kor), Szécsi Zoltán (Corvin) és Varga Tamás (Az Operaház fantomja), illetve a manapság inkább kiadással foglalkozó Tálosi András is, és külön öröm, hogy képregényes írók is rajzoltak nekünk, így Jurii Kirnev (Vanity) és Oroszlány Balázs (Bürokraták). Hálás köszönet érte!

Illetve egy időközben külföldre költözött, régi alkotótársunk, Doszpod Dani is hazalátogatott, és ő is beszállt a projektbe, így vele együtt a Nagyon Nagy Kiadás jelen állás szerint 70 alkotó közreműködésével készül. Persze nagyon lassan készül, de mint tudjuk a jó munkához idő kell... Itt illene a két új oldalt megmutatni, de nem fogjuk. Helyettük megmutatjuk azt a kettőt, amit az elmúlt hónapokban már láthattatok, de minden alkalommal közelebb a készhez. Na, május végén ennyire áll hozzá közel:

rajz_kicsi_majus.jpg

Lappföld Kapitány volt az első, aki már digitálisan került rá, de elképzelhető, hogy nem az utolsó. Ezért nem írom, hogy teljesen kész. Viszont rákerült egy utalás a történetre (pontosabban az első felére), amit a kép első fölvázolásakor még nem is terveztünk, pedig szinte végigvezeti a sztorit eddig a pontig. Ha valaki kitalálja, hogy mi az, és megírja nekünk (persze, helyesen), az kap valami ajándékot... vagy vendégünk egy sörre (klasszikus sokadik lábjegyzet a szakdolgozatokban, csak, hogy lássuk, elolvasták-e... még azokért a sörökért sem jelentkezett senki)!

Ez sem volt még minden. Legutóbb bemutattuk Szücsi barátunk egy panelját egy készülő egyperces (hülye név, mert csak elolvasni annyi, de elkészíteni...) képregényből. Most viszont egy másikból fogunk, ami már el is készült; a címe Példakép, és a 5Panels alkotócsoport nagyra becsült tagja, Molnár Gábor rajzolta. Íme:

peldakep.JPG

Többet egyelőre nem mutatunk, de azt eláruljuk, hogy megjelenik benne egy mutáns, akit a Magyar Népmesék egyik kedvelt szereplője ihletett. A tervek szerint, még több más (egyelőre beérkezésre váró) rövid képregénnyel együtt, majd a Nagyon Nagy Kiadásban találkozhattok vele!

És még egy gondolat, ami nem ekörül az alakuló kötet körül forog. A fogadásból íródó Dögkút-történet cselekménye már szinte teljesen elkészült, de egyelőre ebből is csak annyit árulunk el, hogy egy tucat történelmi személy jelenik meg benne! Néhányan mutánsként.

És akkor indul végre a nyár! Egy hónap múlva jelentkezünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr2714873058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása