A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2018.12.31. 20:41 nevetőharmadik

Decemberi (és gyakorlatilag éves) Helyzetjelentés

Sziasztok idén utoljára! Eljött az ideje, hogy beszámoljunk a decemberben történtekről, de egyúttal akkor már az egész év történéseit is érdemes összefoglalni. Szóval 2018 az X-Embörök fönnállásának egy fontos mérföldkövét, a 15 éves jubileumunkat jelentette, és ennek jegyében terveztük meg előre az évet, de mind tudjuk, hogy akárki is tervez, nem ő az, aki végez.

Az alkotógárda tagjainak életében ez az év elég húzós volt, sokféle válságot kellett kezelnünk, és miközben néhányan bizonyos dolgokban előreléptünk, mások más dolgokban kettőt hátra, és vice versa. Mindegy, a lényeg, hogy a dolgok sokat változtak, de minél inkább változnak, annál inkább ugyanazok maradnak, szóval nem kell aggódni.

Amivel a 15 éves évfordulónkat méltóképpen meg tudtuk ünnepelni, az az X-Embörök Facebook-oldalán az év minden egyes napján közzétett frissítés volt, egy-egy új információval, régi vázlattal, elvetett dizájnnal, megvalósulásra váró fedéltervvel vagy egyéb érdekes aprósággal és apró érdekességgel. Ez gyakorlatilag zökkenőmentes volt, persze nyilván az idén találta ki a Facebook, hogy az oldalra kirakott dolgokat minél kevesebben lássák, és csak ha fizetünk, akkor láthatják többen. Remek időzítés. De mindegy, ha tízen látták, akkor tízen látták. Úgy is jó. Ingyenes szolgáltatásért akkor sem fogunk fizetni, ha időközben kitalálják, hogy ingyenesen csak szar szolgáltatást nyújtanak.

A következő az új füzet volt. Azt már egy ideje tudtuk, hogy ami a jubileumi kiadványt illeti, az bizony legalább egy évet, de valószínűbb, hogy kettőt is csúszik majd. De sebaj, mert az X-Embörök: A Kezdőcsapat 1979 – Baromfivész tavalyra szánt 2. része is csúszott, és így az lett a jubileumi füzet, amit a 10. Szegedi Képregényfesztiválon mutattunk be. És hogy valami különleges csak legyen benne, 5 nagyszerű borítóvariánssal adtuk ki, melyek megvalósításában Pilcz Roland, Fazekas-Szűcs "Szücsi" István, Kasza Magdolna és Juhász Ernő voltak a segítségünkre. Illetve mindenképpen meg kell még említeni Vadas Máté barátunkat is, akinek a jóvoltából újabb remek Vad Hortobágy-jelenet került a füzetbe. Hálás köszönet valamennyijüknek! És ha már a 10. Szegedi Képregényfesztiválnál tartunk, volt ott, a Somogyi Könyvtárban egy kiállítás is a környék (ez így elég vidékiesen hangzik, de a "járás" és a "megye" is, és még az sem fedné le az összes szereplőt) képregény-alkotóiról és alkotásaikról Ki van a rajz mögött? címmel, ahol a már említett Pilcz Roland, Kasza Magdolna és Vadas Máté mellett Haui József, Vörös Édua és az X-Embörök szűkebb alkotógárdájából Rozgonyi Zalán és Váradi Gábor is bemutatásra került. Utóbbiról a rajzot Czeitlinger Eszter készítette. Ezt is köszönjük!

Más téma. Akármennyit is csúszik még az évfordulós füzet, az X-Embörök: Nagyon Nagy kiadás, azért már egy ideje folyik az előkészítése. Ennek részeként már több fesztivált megjárt az a két nagy, A2-es vázlat, amely a Szegedi Képregényfesztiválnak otthont adó Somogyi Könyvtár két belső terét ábrázolja, melyre egyre több és több vendégművész rajzolta rá nekünk saját/kedvenc karaktereit. A tavalyi 28 után a két kép idén összesen 28 újabb alkotó keze munkájával bővült, csak a legutóbbi Hungarocomixon is 8-cal, akik nem mások, mint Fazekas Attila, Varga "Zerge" Zoltán, Garisa Zsolt, Farkas Lajos, Szabó Éva, Halmi Zsolt, Puskás Szabolcs illetve Kondás Péter. Köszönet érte! A kép most kb. ilyen (igazából már megkezdődött rajta a háttér kihúzása, de az a vendégművészek alkotásait nem befolyásolja):

dsc04135.jpg

De persze nem csak ez haladt, hanem a sztori feléig már kész a sztoribórd, elkészült a főgonosz, a Megátalkodott Csirkeidomár (még mindig ez a neve, de még mindig benne van a pakliban, hogy változni fog) és hátas kakasa végleges dizájnja, és megkezdődtek a tárgyalások egy vendégművésszel – akinek kilétét egyelőre, a feszültség fönntartása kedvéért még nem leplezzük le – egy roppant különleges bónusz-képregény megrajzolásáról, ami a tervek szerint a Nagyon Nagy kiadás (egyik) extrája lesz. Sok mindent egyelőre nem árulunk el belőle, csak annyit, hogy a The Star Wars c. képregény mintájára, ami George Lucas 1974-es eredeti forgatókönyv-vázlatából készült, megpróbáljuk mi is képregényre alkalmazni Az Eredeti, még jóval kisebb Nagyon Nagy kiadást, vagyis a sztori legelső vázlatát. Akármi is lesz belőle, mindenképpen izgalmas feladatnak ígérkezik! De minthogy ez már a jövő év feladata, idén szót sem ejtünk róla többet. Sőt lassan semmi másról se. Már csak annyi van hátra, hogy megint köszönetet mondjunk Nektek, amiért egy újabb éven keresztül velünk tartottatok, és akkor találkozunk jövőre!

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr4714390536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása