A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2017.11.01. 00:03 nevetőharmadik

Októberi Helyzetjelentés

Megint vége egy hónapnak, és bizony van jó és rossz hír is. Kezdjük a rosszal! Az év folyamán fölhalmozódott csúszást már biztosan nem fogjuk tudni kiegyenlíteni, így a Baromfivész 2. része sajnos nem fog elkészülni a novemberi Szegedi Képregényfesztiválra. Ami a rossz hírek sorát folytatva, azt is jelenti, hogy a Nagyon Nagy Kiadás sem lesz meg a következőre, pedig korábban akkorra időzítettük. Korábban, de nem eredetileg, mert a Nagyon Nagy Kiadás alapjául szolgáló történet az eredeti elképzelés szerint még csak egy kis különszám lett volna, amit a Baromfivész 2-höz mellékelünk. De aztán tényleg Nagyon Naggyá dúsult, és bár fölmerült, hogy a Baromfivészhez hasonlóan, ez is kijöhetne két részben, végül abban maradtunk, hogy a Nagyon Nagy Kiadás inkább legyen az, aminek hangzik, mint két egyáltalán nem nagyon nagy füzet. Ez egyébként anyagilag is jobban megéri, a két kisebb füzet összeadott ára több lenne, mint majd az egy nagyobbé lesz. Viszont így tovább kell rá várni.

Na, de most már nézzük a jó – vagy legalábbis jobb – híreket! Bár a Baromfivész 2. része nem tud bemutatkozni az idei Szegedi Képregényfesztiválon, de ahogy azt már az előzőekből is leszűrhettétek, legalább lesz az idén is Szegedi Képregényfesztivál, szám szerint a 9. és november 18-án, szombaton kerül rá sor, a szokott helyen, a Somogyi Könyvtárban. Ez ugyan pont egy napra esik a VIECC – a Bécsi Comic Con – rendezvényével, de elméletileg nem sokan vannak, akik úgy mennek oda, hogy más dátum esetén ide is jönnének. Mindegy, nekik majd elmeséljük. A programot, amint módunkban áll, ismertetjük, de az mindenesetre már biztosnak tűnik, hogy szó esik majd egy előadáson az európai szuperhősökről.

És, hogy az idei fesztiválra mi mivel készülünk? Hát először a Baromfivész 2-re gondoltunk, de az nem lesz kész addigra. Aztán jött egy talán merész ötlet, hogy csináljunk papírkiadást az Eisenstadt doktor és a Baziliszkusz átka című, a blogon olvasható ponyva-kalandból, de ezzel kapcsolatban számos aggály merült föl, így egyelőre ezt sem erőltetjük. Így viszont mi marad más? Megpróbálunk addigra – és az már nem sokára lesz – legalább egy kis promó-anyagot összehozni a Nagyon Nagy Kiadásból, hogy valamit bemutathassunk a projektből. Szorítsatok, hogy sikerüljön!

m56_0.jpgKözben viszont egy újabb X-Embörök különszám is elérhetővé vált digitálisan. Az idei október 23-ra kikerült a honlapra a Prológus c. '56-os történet, amely eredetileg tavaly jelent meg a Baromfivész 1. részének mellékleteként. Mivel külön – kisfüzetként vagy repianyagként – nem tervezzük a kiadását, ezért úgy gondoltuk, hogy aki kíváncsi rá, de alkalmasint a Baromfivészre nem, az is meg tudja nézni az '56-os sztorinkat. Nem vidám, de egy megnézést megér.

Aztán még van valami, amiről beszámolhatunk. A legutóbb bemutattuk a Baromfivész 2-ben szereplő új szörnyeket, a Pepitaraptornak keresztelt, atavisztikus gyöngytyúkokat. A forgatókönyv legelső változatában csak négyen szerepeltek, de egy későbbi átirat már egy sokkal nagyobb csapatot – legalább kétszer ennyit, de akár egy tucat példányt is – szerepeltetett. Utána az első kevésnek, a második soknak bizonyult, és a nagy, lezáró csatajelenetig öt példány jelent meg a történetben. És ahogy legutóbb említettük, hogy azért a végén még előkerülhet több is, hát közvetlenül a már említett jelenet előtt eljutottunk a rajzolásban odáig, hogy csakugyan fölbukkan még két újabb gyöngyös-szörnyeteg! Íme itt van egy kép, amin az egész csapat látható. Az újakról bővebben majd legközelebb fogunk beszámolni.

het_gyongyos.JPG

Illetve egy hónap múlva már majd arról is be tudunk, hogy milyen volt a Képregényfesztivál, szóval, addig még mindenképpen igyekszünk jelentkezni a programmal.

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr413121958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása