A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2015.06.30. 23:05 nevetőharmadik

Júniusi Helyzetjelentés

És, igen! Végre! Vakáció! Mármint a gyerekeknek, nekünk nem. De már az is valami. A tanév-végi hajtásban persze nem volt éppen sok idő az X-Embörök ügyeivel foglalkozni, de igyekeztünk ezt-azt beleszorítani a hónapba.

Például megkaptátok Békaember balladája legteljesebb verzióját.

De nagyon sokat haladtunk a Mutánslányok 2016 naptárral is. Bizony, már több hónap illusztrációja is készre van festve, illetve szintén több várja már kihúzott állapotban a kifestést. Illetve – az alkotói folyamat egyik rákfenéje... mármint, nyilván ez lenne a dolog legjobb része, ha ebből élnénk, és csak így a rákfenéje, hogy soha nincs idő semmire – a naptár készítése közben már gyakorlatilag összeállt a tervezete a következő naptárnak is. meggyvago.jpgDe mivel arra még sokat kell várni, nem is lövök le előre semmit belőle. És nem szívesen lőnék le már több dolgot az éppen aktuálisból sem, de valami meg csak kellene ide, a helyzetjelentésbe, szóval nem vagyok éppen könnyű helyzetben. De... mit szóltok a következőhöz? Megmutatok a naptárból egy apró részletet. Íme: Az egyik hónapban szerepel majd a képen egy meggyvágó (Coccothraustes coccothraustes), és az így fog kinézni. Remélem, izgatottan várjátok a kép többi részét is!

És ha már így a madaraknál tartunk, mintegy mellékesen egy új – és az újat úgy értem, hogy régi – X-Embörök történet is íródik éppen, amelyet nem a most látott új Jurassic Park film (Jurassic World; Nihil Dani kollégánk cikke róla itt, illetve a korábbi filmekről ittitt és itt) ihletett. Hanem sokkal inkább a régi. Meg még sokkal inkább az eredetileg Őslénypark címen megjelent Michael Crichton regény, amiből úgy készült a film, hogy a jeleneteket szövegelősekre és szörnyesekre osztották, majd ez utóbbiakat módszeresen kihúzták a forgatókönyvből. Érdekes egyensúlyi kísérlet, hogy a könyvhöz képest meddig lehet csökkenteni a szörnyek jeleneteit úgy, hogy még éppen fönntartsák az érdeklődést. De olyannyira sikerült, hogy kultuszfilm (de nem úgy, ahogy a különösen pocsék filmek) lett, csakúgy mint megfelelője az X-Embörök világában, a Mesozoic Zoo, ami az irodalmi gyűjtő és filmes ínyenc Egyszemű Óriás egyik kedvence is.  És, hogy hogy jönnek ide a mesozoiczoo.jpgmadarak? Nos, számos régi ötletet leporoltunk, és ezeket újakkal kombináltuk annak érdekében, hogy az X-Men képregényekből ismert Savage Land (Vad Föld volt a fordítása a képregényekben, és ha jól emlékszem, Barbárföld a rajzfilmben) is megjelenhessen valahogy az X-Embörökben. És bár a Pécsen elszabaduló Komlosaurus carbonis vagy a bakonyi őshüllő-leletek által ihletett magyar ősvilág egyaránt szóba került, mégis inkább Nihil Dani barátunk egyik korai koncepciójából, a Vad Hortobágy-ból (erről majd bővebben később) indultunk ki, és egy olyan történet született, melyben a pályakezdő X-Embörök többek között atavisztikus madarakkal kerülnek szembe. Fölcsigáztuk az érdeklődéseteket? Rendben. Akkor kövessétek a helyzetjelentéseket, és előbb-utóbb erről is megtudhattok többet. Mint ahogy a többi sorban állva megvalósításra várakozó történetről, így az időben eltévedt Éjmászó betyárkalandjáról, az X-Embörök és a Magyar Tenger Kalózai közös történetéről, Eisenstadt doktor operettes ponyva-kalandjáról és még körülbelül száz (nem tévedés, nem elírás, megszámoltam) másikról is. Addig meg jó szórakozást és élvezzétek ki a nyarat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr637586868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása