A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2018.06.01. 11:44 nevetőharmadik

Májusi Helyzetjelentés

 

Sziasztok, újra jelentkezünk a szokásos hónapzáró helyzetjelentéssel, és most aztán megint akad jelentenivaló bőven. Először is, az idei, sorrendben 14. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon a híresztelésekkel ellentétben igenis jelen volt az X-Embörök alkotógárdája, igaz kisebb létszámban – Pusztai Dani és Berkecz Zoli képviselte a csapatot – és nem volt standunk, de attól még ott voltunk. Ezt bizonyítják Dani fotói is.

Azért alakult így, mert újdonságot most nem tudtunk volna még vinni, és olyan küldetéssel érkeztek a képviselőink, ami mellett nem tudtak volna még egy standot is elvezetni. Mi, többiek meg most nem tudtunk Szegedről fölutazni. Pilcz Roland barátunk viszont fölvitte a tavalyi Szegedi Képregényfesztivál óta készülgető nagy közös képet, ami az X-Embörök: Nagyon Nagy Kiadáshoz készül, egy Szegedi Képregényfesztivált ábrázol, és azóta folyamatosan bővül a legkülönbözőbb magyar képregényesek rajzaival. A fő cél ezúttal a további bővítés volt, és egészen jól is sikerült: A már szereplő 29 alkotó mellé a fesztiválon újabb 9 művész keze munkáját sikerült az embereinknek begyűjteni! Ezek véletlenszerű sorrendben:

A frissen Alfabéta-díjas Csepella Olivér Adyt és Kosztolányit rajzolta le nekünk a Nyugat + Zombik-ból, Tebeli Szabolcs a Helka manóival gazdagította a képet, Lakatos István jóvoltából a Kaszás ólálkodik a bejárati üvegfalon túl, Fábián Péter a Bloodlust cyberpunk-hangulatát adta hozzá, illetve Felvidéki Miklós és Vincze Nóri is bedolgozott. A nemzetköziség jegyében pedig a fesztivál külföldi vendégei közül Kati Kovács (Finnország), Thomas Kriebaum (Ausztria) és Alexandru Ciubotariu (Románia) is hozzátette a maga figuráit a készülő jelenethez.

És utána, amikor a kép visszajött Szegedre, még Németh Levente is hozzájárult a Királyok és Keresztek középkori vitézével, Rittgasszer Bálint a Kulcsemberrel és Sörös Krisztián a Kóborlók zombi-kutyájával. Minden művésznek ezúton köszönjük a hozzánk való jóindulatát!

Így a hátteret fölvázoló Rozgonyi Zalánéval együtt a képre éppen 42 művész munkája került a 25-ei Törölközőnapig! Véletlen? Nem tudjuk. Mindenesetre ezen a napon a föntebb már említett Kóborlók képregény kiállításának megnyitóján vettünk részt, ahol műhelytitkokról, a képregények és alkotóik itthoni helyzetéről és az elmúlt 15 év tapasztalatairól folytatott pódium-beszélgetés után egy vidám zombi performanszot is láthattunk. Köszönet érte a Új Nemzedék – Szeged munkatársainak, különösen Farkas Zita főszervezőnek és a Kóborlók alkotóinak és rajongóinak!

És ezen kívül még heti rendszerességgel vettünk részt, Pilcz Roland barátunkkal együtt, a D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont Képregény Klubjának ülésein, és ezt szándékunkban áll folytatni a jövő hónapban is, legalábbis a nyári szünetig.

32399339_2108727812692151_3219178447637053440_n.jpg

Ami pedig a további terveket illeti: Bár illene megjelennünk a II. Borsodi Képregényfesztiválon, de sajnos elképzelhető, hogy ez nem fog sikerülni, újra elkezdtük ugyanis gyűjteni a nyomdára valót, hogy a Baromfivész 2. része minél hamarabb papírra kerüljön. És miközben több fronton haladunk a Nagyon Nagy Kiadással és a sorozat folytatásával (a 6. epizódtól kicsit a korábbi tervekhez képest átszerkesztett formában) is, a Baromfivészhez egy trélert is összevágtunk, amit hamarosan be is mutatunk. Aztán meg egy hónap múlva jelentkezünk.

33468477_10211701277595257_1478577182098849792_n.png

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr9914016770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása