A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2018.08.31. 22:32 nevetőharmadik

Augusztusi Helyzetjelentés

Na, sziasztok! Ahogy azt egy hónapja megjósoltuk, mire újra sikerül jelentkeznünk, vége lesz a nyárnak, és tessék. Mondjuk a tanévkezdést egy kicsit elodázta, hogy szeptember elseje szombatra esik, de attól ugyanúgy 180 tanítási nap lesz. De ki gondol most erre?!

39777194_1882960311789691_7058215431655391232_n.jpgLegutóbb említettük, hogy kedves barátunk, Pilcz Roland kezdeményezésére vendégművészeket állítottunk csatasorba, hogy egy-egy alternatív borítót készítsenek az idénre tervezett (még mindig van híja a nyomdapénznek, de tényleg nagyon igyekszünk) füzetünknek, az X-Embörök: A Kezdőcsapat 1979-es kalandját lezáró Baromfivész 2. részének. Legutóbb Szücsi alkotását mutattuk be, most pedig a kezdeményező Pilcz Roland saját borítótervét van szerencsénk elétek tárni. Ahogy már a történet számos eleme is, úgy Roli fedélterve is tisztelgés fiatalkorunk egyik meghatározó filmélménye, a Jurassic Park – vagy ha úgy jobban tetszik, annak x-embörös megfelelője, a Mesozoic Zoo – előtt, ami visszaröpít minket abba a korba, AMIKOR A MUNKÁSOK, mármint ebben az esetben a MUTÁNSOK URALTÁK A FÖLDET. Köszönjük!

Ami pedig a másik, éppen futó projektet illeti, a Nagyon Nagy Kiadás előkészítésében is egy fontos lépést tettünk előre. Elkészült a történet főgonoszának a dizájnja, és most ezt is megnézhetitek. Íme tehát a Megátalkodott Csirkeidomár (legalábbis egyelőre ez a neve, de ez még változhat):

csirkeidomar_kicsi.jpgDe hogy egy baromfis történet után megint egy – még ha nagyon máshogyan is – baromfis jöjjön, az talán némi magyarázatra szorul. Nos, eredetileg a Nagyon Nagy Kiadás egy 8-10 oldalas rövid történet lett volna, amit extraként csatolunk a Baromfivész 2. részéhez, ahogy annak idején a Prológus c. 56-os emléksztorit az 1. részhez. És így már maga a cím is paródia-elem volt, hogy a Nagyon Nagy igazából kicsit jelent. Ebben az első vázlatban arról volt szó, hogy Mágnesvas a magában pálinkázó Profot kérdőre vonva megtudja, hogy az X-Emböröket fogságba ejtette a Megátalkodott Csirkeidomár, egy mutáns, aki csirkéket tud idézni a semmiből. (Itt egyébként, még egy bajszos fazon lett volna a karakter, de aztán túlságosan olyan volt, mint a még egy Cirkuszos Szabó Geryből, csak csirkékkel, és így később őt is átdolgoztuk.) Majd Prof egy újabb legénységet toborzott, de azok nem bírtak a csirkékkel, és nem tudták kimenteni a többieket, így a rendőrséghez fordultak, akik megoldották ugyan az ügyet, de úgy, hogy annak a kimenetelével senki sem volt elégedett. És ezután Mágnesvas és a Prof együtt iktatják ki a Csirkeidomárt, aki mindkettejük álmát fenyegeti, ugyanis azzal, hogy az X-Embörök ellen csirkéket idézett a semmiből, a környéket ellátta élelemmel és munkával, és ezzel általános  jólétet teremtett, ami rögtön  hozta magával ember és mutáns békés együttélését. Ez így nyilván nem jó Mágnesvasnak, aki konfliktust akar szítani emberek és mutánsok közt, de a Profnak se, mert ha a békés együttélés nélküle jön létre, akkor az élete céltalanná válik. Szóval még mielőtt ez a jelenség országossá válna, törlik a Csirkeidomár erre vonatkozó emlékeit, őt magát meg ráveszik, hogy költözzön Ausztriába, amit meg is tesz és ott multimilliomossá válik a képessége révén.

Ezt az egyszerű, de kellőképpen elborult kis kalandot aztán földobtuk, majd megint és megint, és most ott tartunk, hogy valami igazán epikus, sőt mondhatni Nagyon Nagy dolog készül, ami közben elég kánonon kívüli is. Majd még visszatérünk rá. Most mindenesetre van már egy ilyen Csirkeidomárunk, aki lehet, hogy egy kicsit emlékeztet Szürke Jankára. Na, nem véletlenül. És tényleg csirkéket fog idézni a semmiből, és ezen kívül még a Mutkométer sem érzékeli, és a tervben egy mutáns kakas is szerepel, amit alkalomadtán hátasnak használ. Hogy hangzik? Na, majd akkor ha valami alakul, újra beszámolunk róla.

Még most meg kell említeni viszont, hogy a Fantázia Bajnokai websorozat második epizódja végre elkészült, és egész komoly X-Embörök utalás került bele. Nézzétek meg! Ne csak emiatt, a többi része is igen szórakoztató!

Fantázia bajnokai 2. epizód:

Illetve itt van a Fabulous Industries videója róla:

Na, legyen mára ennyi, és majd jelentkezünk egy hónap múlva!

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr3114214753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása