A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2017.03.01. 00:10 nevetőharmadik

Februári Helyzetjelentés

És nemcsak három, de négy képet is kaptunk Haui József képregényes és rajzfilmes legendától. Már rögtön elsején. De egyelőre nem mutatjuk meg ezeket, arra még várnotok kell. És  ráadásul még az új Bucó, Szetti, Tacsi képregényből is küldött nekünk dedikált példányt. Nagyon Köszönjük!

Ami a hónap további alakulását illeti, az sajnos nem volt ennyire eredményes. Az volt, persze, csak nem ennyire.

Konszenzus született a Baromfivész 2. részének fedeléről, és egy olyan verziónál maradtunk, ahol az első borítókép a füzet hátsó fedlapján folytatódik (utálom még leírni is, hogy wraparound cover, de arról van szó), hasonlóan az Újra együtt c. epizódéhoz. Az viszont még képlékeny, hogy a kép melyik fele kerül majd előre, és melyik hátra. Mint ahogy itt láthatjátok a 3. epizód esetében is volt egy verzió, amin a kép egyik fele szerepelt csak, és volt a wraparound-verzió.

x03a_c.jpg 03_full_c_1.jpg

A Nagyon Nagy Kiadással kapcsolatban is született egy-két döntés, és már tizenegynéhány oldal sztoribord is, szóval, az is haladt. Illetve új dizájnt tervezünk adni a blognak, és az is sokat haladt ebben a hónapban, de ez még mind csupa olyasmi, amit nem tudunk megmutatni. Ellenben az esetleges újrakiadások! Na, azok még továbbra is esetlegesek, sőt leginkább nagyon esetlegesek, de van egy-két jel, ami arra mutat, hogy esetleg később majd kevésbé lesznek csak esetlegesek. Vagyis, gyakorlatilag már kifogytunk az első különszámból (a 2011-es Éjmászó kiszállt?-ból), de még érdeklődnek utána. Aztán a kiadott öt epizóddal kapcsolatban nagyon gyakran merül föl, hogy sötét is, kicsi is (De a mienk!), és ez nehezíti az olvasást. Mondjuk, a Baromfivész esetében ezeket igyekeztünk kijavítani, tehát nem sötét és nem kicsi – mondanom sem kell, arra is jött a kritika, hogy ez meg akkor most miért nagyobb – és valahol jó lenne a többit is ehhez igazítani. De sajnos, vannak ellenérvek is. Például nem biztos, hogy örülnének azok, akik megvették az első kiadást, hogy kiadták érte a pénzt, és akkor most ugyanaz jön ki újra. Meg aztán ott van az anyagiak kérdése, ugyanis ha újra kijönne az nekünk is sokba kerülne (még gyűjtögetni kéne, mert egyelőre nincs annyi), és az újrakiadott füzetekben, azon kívül, hogy nem lennének kicsik és sötétek, az epizódok mellett egy-egy különszám is helyet kapna, amitől persze az egész megint csak nem olcsóbb lenne. Szóval ez ügyben kell még futnunk néhány kört. Ezen kívül egyre erősebb a rajongói nyomás egy új Mutánslányok naptár ügyében. Ezzel kapcsolatban viszont sajnos azt kell mondanom, hogy a Baromfivész 2 és a Nagyon Nagy Kiadás mindenképpen előnyt élvez, így – ha egyáltalán lesz még egyszer Mutánslányok naptár (amihez egyébként a tervek készen állnak) – leghamarabb Mutánslányok 2020 jöhet szóba.

16711719_1743701772613814_4959732877067017097_n.jpgMindent egybevetve végül is a januárban megkezdett tárgyalások folytatódtak, és némelyiknek már valamilyen eredménye is van, de ez vagy nem látható, vagy már igen, de még akkor sem mutatjuk meg. Mivel azonban valamit csak illene mutatnunk is... lássuk csak... itt van egy jó hír! Áprilisban új rendezvénnyel bővül a magyar képregényes megmozdulások sora, jelesül a Szombathelyi Képregény Bazárral, és az X-Embörök alkotógárdájának föltett szándéka, hogy legalább részben jelen lesz. Már alig várjuk, és ezesetben nem alig, mint picit, hanem alig, mint nagyon.

Egy hónap múlva újra helyzetjelentünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr1012303431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása