A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2016.01.31. 22:04 nevetőharmadik

Januári Helyzetjelentés 

Éééééééés máris elröppent egy hónap az évből, úgyhogy lássuk, mivel is töltöttük! Újévi fogadalmakat nem teszünk, de januárban mindig összeülünk megtárgyalni, hogy mi legyen a program az évre. A tervek most is merészek, és – mint mindig – most is csak remélni tudjuk, hogy jutunk velük valamire.

Tehát idei fő projektünk az X-Embörök 1979-es, legelső kalandját bemutató füzet, mely a Baromfivész címet kapta, illetve egészen pontosan a Baromfivész 1. rész címet:

xkcs_00_kesz_cim_1_resz.jpg

Úgy állunk vele jelenleg, hogy a történet már megíródott – és bizony ezért kellett a címet kiegészíteni, merthogy kétrészesre sikerült a történet – és már a storyboard is kész (bár lesz olyan jelenet, ami valószínűleg még változik). Ráadásul a  rajz is halad már, a hónap folyamán több oldal ceruzarajza is elkészült, illetve elindult a kihúzás is, de azt némiképp visszavetette egy váratlan – de egyúttal örömteli – esemény, erről lejjebb bővebben. Annyit még elárulunk a készülő füzetről, hogy Egyszemű Óriás (fiktív címekből álló) képregény-gyűjteményének egyik újabb gyöngyszeme – bár a hozzá tartozó füzet a sztori szerint nem az ő példánya – is megjelenik a keret-történetben, és ennek ábrázolására egy vendégművész vállalkozott. Egyelőre nem áruljuk el, hogy ki ő, csak annyit, hogy a Mutánslányok 2016 naptár (Még van belőle egy-két példány, úgyhogy gyorsan csapjatok le rá!) egyik utalásában is szerepelt már a munkája. És akkor ezzel kapcsolatban jöjjön egy kis nyereményjáték! Itt van ez a kép (ami amúgy a tavaly novemberi helyzetjelentésben is szerepelt már), amelyen együtt láthatók a Naptárba utalást küldő vendégművészeink. Tippeljétek meg, hogy az új füzetbe melyikük szállt be, és a helyes megfejtést beküldők közt Mutánslányok 2016 naptárakat (már tényleg csak néhány van) sorsolunk ki. A megfejtéseket (főleg a helyeseket, de azért a többi is jöhet) ide várjuk: www.facebook.com/x.emborok/ üzenet formájában. Hajrá!

dsc00682_kicsi.jpg

És ha már a vendégművészeknél tartunk, kapcsolatba léptünk a magyar képregényes élet néhány illusztris szereplőjével, annak reményében, hogy a közelgő 15 éves évfordulóra szánt füzetünk az eddigieknél is nagyobb durranás legyen. Mivel még nagyon messze van – a Baromfivész 2. része után lesz csak aktuális – nem akarunk itt és most semmit lelőni, de az elkövetkezendő két év folyamán még vissza-vissza fogunk térni erre a témára is.

Végezetül valami sokkal kézzelfoghatóbb. Mivel az alkotógárda nagy része még az általános (ami egyébként a Béke utcai volt) óta ismeri egymást, kaptunk egy fölkérést, hogy az iskolának az 50 éves emlékkönyvébe küldjünk egy képregényt. Ezt örömmel elfogadtuk, és a Szeged Független Városállam antológiához 2014-ben készített kis képregényünket küldtük el, fölújított formában, vagyis színesben, be- és kivezetővel ill. fedéllel ellátva. És ha már végre erre a munkára is sor került, úgy tervezzük, hogy ezt a kis különszámot is meg fogjuk veletek osztani a honlapon hamarosan. Viszlát egy hónap múlva!

va_0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr188341410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása