A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2015.08.01. 00:24 nevetőharmadik

Júliusi Helyzetjelentés

Üdv mindenkinek! Remélem, élvezitek a nyarat és a kánikulát (canicula, lat. kutyus v. kiskutya, minthogy kutya meleg van; illetve a délibábos nyelvészetnek hódolva a kánikulában fölfedezhető kula elem arra utalhat, hogy amikor nagyon meleg van, az szar időnek számít)! Persze, gondolom, mondanom sem kell, hogy amikor a helyzetjelentést írom, éppen esik az eső...

De elég az időjárásból, hiszen arról akkor szokás beszélni, amikor nincs mondanivalónk. Nekünk viszont van: Már majdnem kész a Mutánslányok 2016! A vázlatok szinte hiánytalanok, már a hónapoknak több mint fele kihúzva és kifestve is elkészült, és a fedéllel kapcsolatban is eléggé konkretizálódtak az elképzelések, sőt, a címlaplányok képe is elkészült színesben. Szóval, ezen a téren a haladás látványos volt ebben az amúgy inkább a nyaralásról szóló hónapban. Viszont a látványos részéből továbbra sem szeretnénk semmit előre lelőni.

lacus_pelso_kicsi.pngDe mivel kép nélkül sem hagyhatjuk a helyzetjelentést – mert akkor azt hinnétek, hogy nem csináltunk semmit – nézzünk valami nyárit! Márpedig ha nyár, akkor Balaton, és ha Balaton, akkor kalózkodás! Itt van két korai dizájnterv, amelyek az X-Embörök és a Magyar Tenger Kalózai közös történetéhez készültek. Hogy ezt a történetet mikor és milyen formában kapjátok majd meg, arról még nem tudok nyilatkozni, hiszen még nem is találkozhattatok a Magyar Tenger Kalózaival, A Gonosz két útjából ugyanis az ő jelenetüket (Gyújtogató és a Kismartoni Otthon kapcsán jelennek meg röviden) is kiszerkesztettük. De az a jelenet előbb-utóbb bemutatásra kerül, illetve más valami is készülődik, amiben esik róluk szó. Viszont az X-Embörökkel közös kalandjuk egy önálló történet folytatása, amit már évek óta tervezünk megosztani veletek, de még annak sem tisztázódott a formája. Mindenestre ebben a Magyar tenger szürreális kalózvilágával ismerkedhettek meg, ami aztán a folytatásban az X-Embörök – egészen másképp, de nem kevésbé – szürreális mutánsvilágával találkozik: mindennek a csúcsán pedig egy, balatoni legendákból illetve az X-Menből ismert egyszi_mint_kaloz_kicsi.pngKrakoa, az élő sziget magyar változatából gyúrt mutáns szerepel, aki nem más, mint Lacus Pelso, azaz maga a Balaton, aki valóban emlékeztet kissé Davy Jones-ra, csak közben sokkal több köze van annak a mitológiai előképéhez, mint a filmes változatához. Illetve itt van még valami nyári, mármint Nyári, pontosabban Nyári István, azaz Egyszi, aki szintén kalóznak állt, de öltözékét az x-embör-egyenruhájából alakította ki. Nos, remélem ezzel sikerült kedvet csinálni egy kis balatoni nyaraláshoz, illetve az X-Embörök kalóztörténetéhez, ami... nos, nem valószínű, hogy élünk mi olyan sokáig. Mindegy. Élvezzétek a nyarat, és amikor majd legközelebb helyzetet jelentünk, már túl is lesztek rajta!

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr387670578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása