A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad? 2014-ről...

2014.12.31. 18:13 nevetőharmadik

Srácok, vége az évnek! Sőt, már majdnem el is kezdődött egy újabb, és a decemberi frissítésekre még nem tudtunk sort keríteni egy sajnálatos, előre nem látott technikai leállás miatt. Mindenesetre a decemberi Eisenstadt doktort hamarosan pótoljuk, addig meg fogadjátok szeretettel a 2014-es évzáró helyzetjelentést!

Decemberi Helyzetjelentés

 

Itt az év vége, és ideje visszatekinteni, hogy mi minden történt 2014-ben. Valahogy egyúttal nagyon sok minden és mégis igazából semmi... illetve hát, ez sem igaz, de... döntsétek el ti!

Mivel a december hónap több szempontból is nagyon zsúfolt, így igazán az ehavi haladásról nem nagyon tudok mit mondani, ezért nézzük inkább egészében az évet!

Ami a honlapot illeti, az év folyamán minden hónapban föltöltöttünk egy nem túl hosszú, mégis teljes dokumentációt egy-egy Bullokról az Éjmászó kiszállt?-ból. Ezen kívül bővebb leírást kaptatok Dögállatról, Senkiházáról, Baljós úrról és Mágnesvasról, illetve folytatódott az 1849-es X-Embörök története a Március 15-ei cikksorozatban. A tervezettel ellentétben nem lett külön 56-os cikk, mert annak a tervezett anyaga inkább a Mágnesvas leírásba került, szóval igazából erről sem maradtatok le. Folyamatosan tudósítottunk készülő képregényeink haladásáról, miután eldőlt, hogy mi is lesz a következő – A gonosz Mágnesvas (1986) – és az anyaggyűjtésről annál – X-Embörök Közbátorléti Őrség (1869) – amit későbbre hagytunk. Csak sajnos egyik sem a tervezett ütemben haladt. Ellenben – még ha szintén nem a szánt ütemben, de azért viszonylagos rendszerességgel – egy új történet fejezetenkénti közlésébe is belekezdtünk. Ez az Eisenstadt doktor és a Baziliszkusz átka, mely egy 20-as években kiadott ponyvafüzet a leendő Baljós úr főszereplésével, abból az időből (pontosan 1886-ból), amikor még emberként gondolt magára, és rendellenesekként a mutánsokra. Ennek utolsó néhány fejezetét jövőre kapjátok meg.

És még a Nero Blanco Comix Szeged Független Városállam c. antológia-füzetébe is készítettünk egy rövid X-Embörök történetet, melyben Mágnesvas egy alternatív valóságban Szeged despotájaként tetszeleg. Érdekesség még benne, hogy itt volt az első megjelenése egy új karakternek (mármint nem úgy új, mert már évek óta megvan, úgy új, hogy ti még nem találkozhattatok vele képregényben), aki nem más, mint Éjmászó és Vasorrú Bába lánya, Polka. Igen, jól számoltok. Ő bizony így Titokzat és Baljós úr, és egyúttal Mágnesvas unokája is! Rá még visszatérünk jövőre, ahogy a Szeged Városállam képregényről is esik még majd szó.

kalapok_3_kicsi.jpgAztán voltak még képregény-fesztiválok, börzék és egyéb megmozdulások, ahová kivonultunk, hol fényezni magunkat, hol csak egyszerűen standolni a dolgainkkal, de mindegyikről hírt adtunk a maga idejében, így újra nem sorolom föl őket. De ide beszúrom a 6. Szegedi Képregényfesztiválra készült közmondás-illusztrációnk kész változatát. És még a közönségkapcsolat is folyamatos volt, többször érkeztek visszajelzések a rajongóktól és konstruktív kritikák... nem tudom, kitől. Minden észrevételnek örülünk, és köszönjük, hogy velünk voltatok 2014-ben is.

És, hogy mik a tervek jövőre? Megint csak nem könnyű kérdés. Terv ugyanis rengeteg van, a megvalósításukra pedig egyre kevesebb idő, energia és mód áll rendelkezésünkre. Mindenképpen folytatni szeretnénk az 1986-os reprintet, illetve egyelőre az anyaggyűjtést a betyár-kalandhoz, amire valószínűleg annál több idő 2015-ben sem jut. A Gonosz két útjának hiányzó jelenetei is egyre sürgetőbbek, és persze egyre erősebb a rajongói nyomás egy újabb naptár elkészítésére. Bizony, mintha a legnagyobb közönség-igény arra lenne. És aztán lassan a második kötettel is foglalkozni kéne, Eisenstadt doktor egy esetleges újabb kalandjáról nem is beszélve. És akkor még a hónapindításra használt Bullok-leírások sorát is volna hová folytatni, hiszen még két évre való is hátravan csak az Éjmászó kiszállt?-ban megjelentek közül, és aztán ott vannak még az eddig csak más dokumentációkban megjelent vidéki Bullokok is. És persze a havi helyzetjelentéseket sem lenne szabad elhanyagolni, bár szégyelleném minden hónapban csak azt leírni, hogy most mi miatt nem haladtunk semmit.

És aztán búcsúzóul itt van még egy kép a Testvériségről. Eredetileg Mágnesvas dokumentációjába szántuk, vagy a Testvériségébe (bár oda minden bizonnyal bele is fog kerülni), de most álljon itt, és mutassa meg mi az, amire nekünk idén sem volt időnk és módunk, és talán jövőre se nagyon lesz. Tartsatok velünk 2015-ben is, Boldog Új Évet mindenkinek!

testveriseg.png

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr967026815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása