A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Galéria: Pillantás a jövőbe

2011.05.10. 15:15 nevetőharmadik

Mint az talán már itt-ott elejtett félmondatokból, és a képregény meg a dokumentációk előre- és visszautalásaiból sejthető, az X-Embörök története mind jó előre, mind jócskán visszafelé megíródott már. Nos, hogy mi a helyzet a múltjukkal, az egyre inkább formát ölt a csapatokkal és karakterekkel foglalkozó anyagokból. És hogy a jövő mit tartogat?

Először is sok-sok várakozást, ugyanis tényleg borzasztóan időigényes egy-egy epizód megrajzolása munka (olykor több munka) mellett néhány ellopott órában. Másodszor viszont egy történetív már kialakult, mely számos epizódon keresztül húzódik, és az első epizódtól az ötvenedikig Mágnesvas jellemfejlődését kíséri végig a kiinduló helyzetből egy – remélhetőleg – nem várt irányba. Természetesen mindezt több (megint csak remélhetőleg) önmagában is élvezhető köteten keresztül, melyek némelyike látszólag teljesen eltér az ív fővonalától.

Miközben a sztori íródott, számos karakter került megtervezésre (és néhány olyan is akad, amelynek már megvan a jelleme, és már tudjuk a szerepét, de az arcát még nem találta meg), és a különböző epizódok cselekménye leginkább úgy nyújt az alkotógárdának vizuális támpontot, ha egyetlen képbe sikerül sűrítenünk annak lényegét. Ezt néhányszor megtettük. Máskor viszont egy-egy epizód tartalmaz egy olyan motívumot, amely nagyobb formátumú kiállítást kíván, és bizony ezt is megtettük. Így hát, bár még magunk sem tudjuk, milyen ütemben sikerül elkészíteni a képregényt (jelenleg fél év egy epizód, ha minden jól megy), mégis kevés kivételtől eltekintve már elkészültek a fedélképeik.

Most, és majd még néhány alkalommal ezekből kaptok ízelítőt, kötetenként lebontva. Mondanom sem kell, a változtatás jogát fönntartjuk…

A második kötet a gonosz Mágnesvas ördögi tervéről szól, pontosabban arról, hogy a Testvériség hogyan szándékozik ezt – mármint az emberek mesterséges úton történő mutánssá alakítását – végrehajtani, illetve az X-Embörök hogyan próbálják megakadályozni.

Az első három epizódban emberi karakterek kerülnek az érdeklődés homlokterébe, akiket a Testvériség mutánsként akar látni, majd egy rész egyikük szomorú balsorsát dolgozza föl, a kötetzáró epizódban pedig az X-Embörök és a Testvériség egy rendhagyó összecsapása zajlik. Remélem, érdemes lesz várni!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr532893186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása