A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2017.12.01. 02:44 nevetőharmadik

Novemberi Helyzetjelentés

Üdv mindenkinek! Megint szerencsésen eltelt egy hónap, és ezúttal igen munkás volt, van is jelentenivaló bőven! Részt vettünk a 9. Szegedi Képregényfesztiválon, ami persze nemcsak azt jelenti, hogy a rendezvény napján ott voltunk, hanem egy kicsit a szervezésbe is belekotnyeleskedtünk. De a napján is ott voltunk, és ahogy a standnál mi is váltottuk egymást, úgy érdeklődők is jöttek egész nap. 

Ezen kívül közös rajzolásra hívtuk föl a jelenlévő alkotókat, melyről viszont bővebben majd csak legközelebb számolunk be. Addig is azonban köszönet mindannyijuknak, akik részt vettek a munkában!

promo_1_c.JPGMint az a fotókon látszik, a múlt hónapban beígért Nagyon Nagy Kiadás promó-anyagot sikerült elkészítenünk, és most egy kicsit ránézünk erre. A plakát maga – ami nem a készülő füzet címlapja lesz – így néz ki, nyilván sokan ráismernek majd, hogy a koncepció egy része a klasszikus Days of Future Past (magyarul A jövendő múlt napjai címen jelent meg) c. X-Men képregény borítóját idézi, és bár ez sok mindent elárul már előre is a történetből, azért számos kérdést nyitva hagy, és azokat még egy ideig mi sem bolygatjuk. 2016. áprilisában esett szó első ízben a 15. évfordulónkra készülő Nagyon Nagy Kiadásról. Akkor a fedéltervet mutattuk be, és annyit árultunk el, hogy a képen csak vázlatos körvonalakként szereplő alakok egy teljesen új X-Embörök csapatot jeleznek, mely a szokásos helyett ugrik be, miután annak tagjai egy küldetés során eltűnnek, és amelynek új tagjairól még egy ideig nem beszélünk. Na... most se fogunk. Viszont a következő örömhírünk a kibontakozó projekttel (ez most olyan divatszó) kapcsolatban az volt már idén januárban és februárban, hogy Haui József képregényes és rajzfilmes élő legenda, aki épp ekkortájt fejezte be nagyon sok év kihagyás után újra megjelenő Bucó, Szetti, Tacsi és Micike Kalandjai új, Drónok harca c. epizódjának megrajzolását, a Nagyon Nagy Kiadáshoz is készített néhány rajzot, amit akkor nem mutattunk be. Most viszont igen. Íme, erről van szó, amit aztán a kész képen sorból oszlopba kellett rendezni, hogy mindannyian jobban látszódjanak. És mivel annyi év után most új képregényük jelent meg, az ő képeik fölött az ELVESZETT-tet már fölülírta a MEGKERÜLT matrica. Ezúton újfent köszönjük a képet!

16441494_1152841881480805_1459499573_n.jpg

A képhez hozzájárult Vass Róbert barátunk, Ágoston a Nukleáris Baromfi megalkotója is, akinek (a Nyugat címlapjáról ismerős) a Mikes emlékérmet idéző Ágostont köszönhetjük. Köszönjük!

23618790_10159580195110026_1908843442_n.jpg

Illetve még két vendégművészt meg kell említenünk: Greg Seed és Vörös Édua egy-egy karaktere is megjelenik a plakáton, méghozzá központi helyen. Előbbitől az Árnyvadász c. képregény főhősét, Geryt, utóbbitól pedig az Utánam, fiúk! ifjú boszorkányát, Hettie-t kaptuk, és mindkettőt nagyon köszönjük!

xmbr2.jpg22811292_1527874177279636_1055502048_n.png

És hogy mi dolguk lesz majd az eltűnt X-Embörökkel, illetve mindehhez hogyan is jön Prof és Mágnesvas, nem is beszélve a Homály Vajdáról? Majd idővel az is kiderül, addig viszont csak találgassatok, bízunk a fantáziátokban.

Más téma. Legutóbb megemlítettük, hogy a Baromfivész 2. rész végén a már bemutatottak mellett még két további fölmutált gyöngytyúk is megjelenik, és ezzel kapcsolatban arról volt szó, hogy most fogunk róluk bővebben értekezni. Nos, az egyikük, itt a támadó sorban balról a harmadik, a másik pedig jobbról a második. Egyikükből sem látszik itt valami sok, de ez egyelőre talán nem baj. Az első egy "szokásos" parlagi gyöngytyúk, a szokásos őshüllőszerű atavizmusokkal, csak neki ezekből kicsit több jutott, nevezetesen a csőre majdnem teljes egészében visszafejlődött, mindössze egy sornyi szarupikkely jelzi a helyét, és így egészen egy ragadozó ősgyíkét idéző, fogas szája alakult ki. A sisakja kisebb, mint a többié, a Numida meleagris sabyi alfajéról mintáztuk. És a bőrlebenyei is kerekítettek, ami szintén jellemző erre az alfajra, csakúgy, mint a magyar parlagi gyöngytyúkra. Másik őshüllős vonását egy 2012-ben leírt – bár a csontlelet már az 1960-as években előkerült – jurakori fajtól, a Pegomastax africanától kölcsönöztük, ez pedig a nyakát, hátát és farkát borító tüskék sora. Ami a másik példányt illeti, ő a csőr- és fogszerkezetét kapta a Pegomastaxtól, a többi részében a fekete gyöngytyúkról (Agelastes niger) mintáztuk, aminek egységesen fekete a tollazata, gyöngyminta nélkül, és sisak helyett kisebb (mondjuk, a búbos és bóbitás gyöngytyúkokéhoz képest lényegesen kisebb) tolltaraja van. A nyakán egy fehér tollgallért visel, amit mi leginkább a kondorkeselyűhöz kötnénk, de igazából a fehérmellű gyöngytyúk (Agelastes meleagrides) gallérjáról mintáztuk, illetve még az különbözteti meg a többiektől, hogy nem három, hanem csak egy szárnykarma van, ami viszont jóval nagyobb és veszélyesebb. Ez a két példány azonban csak röviden szerepel a történet drámai tetőpontját jelentő ütközetben, amin jelenleg is éppen dolgozunk.

xkcs2_085.JPG

Az idei utolsó helyzetjelentéssel pedig előreláthatóan egy hónap múlva jelentkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr6113407805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2017.12.26. 07:59:43

Tisztelem és szeretem ezt az egészet, látszik mögötte a nagy munka, a Fantasy (nagybetűvel) plusz jók a rajzok
De
A, miért nem lehet itt rögvest olvasni az új részt?
B, a rendes főszál miért nem folytatódik? Szegény csapat ott maradt kiütve a főtéren :(
Remélem nem zavartam önöket.
Előre is boldog ünnepeket kívánok!

nevetőharmadik 2017.12.29. 20:02:00

@Kage kyōi: Köszönjük, és vidám ünnepeket Neked is! Örülünk, hogy tetszik a munkánk, és akkor megpróbálom a legjobb tudásom szerint megválaszolni a kérdéseidet. Tehát:

A), azért nem, mert egy ideje már papír-kiadás is létezik, és lehet, hogy nem látszik rajta, de még 500 példány nyomdai költsége is igen húzós egyszerre (nem elég rá egy havi fizetésem, és hát olyan hónap sincs, amikor semmi másra nem kell a pénz), ennél kevesebb példány esetében meg annyira drága lenne egy füzet, hogy senki sem venné meg. És akkor sem, ha azonnal olvasható lenne online, és akkor többet nem tudnánk kiadni. Ezért van az, hogy mindenféle érdekes extra-tartalmakat töltünk föl inkább, hogy aki szeretne X-Emböröket olvasni, azért tudjon. De bizony amint valami nyomtatásba kikerül, még utána néhány évig nem lesz digitálisan elérhető (bár az 56-os különszám speciel kevesebb mint egy év múlva kikerült).

B), A rendes főszál a terveink szerint a következő kitérő (a Nagyon Nagy Kiadás) után folytatódik. A késlekedés oka az volt, hogy a történet befejezéséig még 10 fejezet van hátra, és miután az első ötöt összegyűjtöttük (a papír-kiadáshoz) rá kellett jönnünk, hogy ez így, ebben a formában nem mehet tovább. Ez az ütem egyszerűen túl lassú, és valamit ezzel az egyébként már gyakorlatilag megírt 10 résszel kezdenünk kell, hogy nehogy véletlenül előbb haljunk meg, mint hogy be tudnánk fejezni. Annyi rész van már egyébként (különböző mértékben) megírva, hogy mindenképpen így lesz, de reméltük, hogy még nem ennél a tervezett két kötetnél. Így számos megoldást latolgatva – ami közben az idő haladt, ebbe belevágni meg nem lehetett – úgy döntöttünk, hogy amíg teszünk egy kis kitérőt (ami a Baromfivész lett volna, csak az szétcsúszott két füzetre, és aztán a másodikba került volna a Nagyon Nagy Kiadás nagyon kis alakban, csak aztán az tényleg Nagyon Nagyra dagadt), addig átdolgozzuk a két kötetet valami módon egy kötetté. Na, ezzel már állunk úgy, hogy mire a Nagyon Nagy Kiadás tényleg kiadás lesz, akkor rögtön neki tudunk látni a folytatásnak.

Habár, a történet egy másik szálon is folytatódik...

Na, remélem, sikerült megválaszolni a kérdéseidet, és a jövőben is, ha bármi fölmerül, örömmel várjuk!

Kage kyōi 2017.12.30. 17:55:06

@nevetőharmadik: Nos, lehetne Patreon rendszerben is ez az egész. (lásd: Pingvinharcos youtube csatornája). A papírkiadás, bár jó és maradandó - mint látjátok sokba kerül.

nevetőharmadik 2017.12.31. 09:29:54

@Kage kyōi: Egy nyomtatott képregény, mivel véges példányszámú termék, teljesen más jellegű dolog, mint egy Youtube-csatorna, ami sohasem fogy el és az előállítási költsége nem változik a "fogyasztások" számával. Meg lehet próbálni persze a Patreont is, de nem hinném, hogy sokak fizetnének többet, mint ami saját példányuk ára, ez viszont ugyanaz, mintha megvásárolják.
süti beállítások módosítása