A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2017.01.31. 22:08 nevetőharmadik

targyal_kicsi.pngAhogy az már így év elején lenni szokott, az első hónap leginkább tárgyalásokkal telt, hogy mikor mi kerüljön ki a blogra – és a bloggal kapcsolatos egyéb ügyekkel is – illetve, hogy milyen ütemterv szerint kellene idén haladnunk az őszi képregényfesztre kitűzött új füzettel. Nyilván majd nem olyan ütemben fogunk, mert az még sosem jött össze, de ennek ellenére meg kell azt időben tervezni. És akkor van még esély B-, illetve C-terv kialakítására is, annak függvényében, hogy mikor és milyen jellegű akadályokba ütközünk. De az ütemterven kívül azért más is haladt az új füzettel kapcsolatban, illetve nem is csak haladt, de el is készült: a sztoribord. Szép, magyar szó, mi? Amúgy storyboard, de az se jobb. Sőt, ha azt írnám, hogy a layout készül, az se lenne jobb. Mindenestre a képregény kisalakú, nagyon vázlatos – csak az tudja kinézni, aki csinálta, és néhány hónap után már ő sem biztosan – elő-képregényéről van szó, amely lényegében arra szolgál, hogy lássuk, hogy a megírt jelenetek hány oldalt töltenek majd ki, és már a hozzávetőleges panel-szerkezetről is legyen valami fogalmunk. Ebből máris leszűrtük azt, hogy ha az idén is egy pont olyan oldalszámú füzetet szeretnénk kihozni, mint tavaly, akkor abba nem fog különszám kerülni, mert a fő-történet annyival hosszabb lett, hogy kitölti annak a helyét. Vagyis kereken kimondva ott tartunk, hogy a Baromfivész 2. része a szokásos 24 helyett, legalább 30 oldalas lesz! És ez még nem minden, mert nemcsak a szokásos alkotógárdán belül folynak a tárgyalások, de ismét megkerestük vendégművészünket, Vadas Mátét, hogy hajlandó lenne-e a 2. részt is földobni némi Vad Hortobágy jelenettel. Az első reakciók pozitívnak tűnnek. Másik fontos külsős tárgyalás is történt, szintén örömteli eredménnyel: megkeresésünkre Haui József (alias HaJó) vállalta, hogy nem is egy, de három saját készítésű rajzzal, Kertész Sándor pedig egy előszóval gazdagítja majd a 15 éves jubileumunkra készülő Nagyon Nagy Kiadást. Ezt most már nem szabad elcsesznünk!

És mivel a január a tárgyalások hónapja, még ez sem minden. Tárgyaltunk még a Baromfivész 2. rész fedeléről, amire több ötlet is fölmerült, illetve a jövőre tervezett Nagyon Nagy Kiadás további lehetőségeiről és potenciális akadályairól, valamint az X-Embörök blog új dizájnjáról, a korábbi epizódok és különszámok esetleges második kiadásáról, és még ezen kívül is nagyon sok mindenről. Ezek eredményével egy hónap múlva újra jelentkezünk, addig meg vigyázzatok magatokra!

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr2912173014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása