A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2016.02.29. 23:29 nevetőharmadik

Februári helyzetjelentés

Igaz, hogy ez a legrövidebb hónap – még így is, hogy idén egy nappal hosszabb volt – de akkor sem lenne szabad egyik hónapnak sem ilyen gyorsan eltelnie. Még így is, hogy az alkotógárda több tagját hátráltatták különböző egészségügyi problémák, hipp-hopp elröppent ez a négy hét. Gyorsan, de nem eredménytelenül. Nézzük csak! A hónapot a naptár újabb fejezetével nyitottuk, melyhez ezúttal nem kellett külön dokumentációt csatolnunk, hiszen az már egy ideje elérhető itt: Hermelin. Aztán a Farsangot ünnepeltük a Facebook éppen aktuális csapbólisfolyós őrültségéről, a pálcikaemberes "legyél (vagy éppen ne legyél) olyan, mint"–képekről mintázott, jelmezes X-Embörök reklámokkal. Íme ezekből a teljes sorozat:

farsang_reklam_1_kicsi.jpg farsang_reklam_2_kicsi.jpg
farsang_reklam_3_kicsi.jpg farsang_reklam_4_kicsi.JPG
farsang_reklam_5_kicsi.JPG farsang_reklam_6_kicsi.JPG


A képek egy része már régen tervbe volt véve egyfajta Halloween különkiadáshoz, amit azonban mindig azzal hessegettünk el, hogy azt az ünnepet sokan magyartalannak és emiatt az X-Embörökhöz nem illőnek tartják. Ezért aztán az erre szánt vicces jelmezek egy részét (bizony, van még, de azokat meghagytuk jövőre) a hagyományosan magyar – bár igazából német, hát nem ironikus? – Farsangra időzítettük. Ami után meg szinte rögtön jött a Valentin-nap, ami ha lehet, még idegenebb, mint a Halloween, és emellett sokkal irritálóbb is, mégis kénytelenek voltunk megemlékezni róla azzal, hogy az éppen ekkor aktuális Deadpool filmet övező érdeklődés és komoly rajongói nyomás hatására megalkottuk a címszereplő x-embörös megfelelőjeként Dögkút figuráját. Ezt egy újabb aktuálisan tomboló Facebook-jelenség követte: az X-Embörök is csatlakoztak az 5 fotós kihíváshoz, és ennek örömére 15 évesnél idősebb képeket posztoltunk. Ezeket:

montazs_kicsi.png

És mivel az alkotógárda tagjai közt pedagógus is akad, készítettünk egy kockásinges képet is  a szakma iránti szolidaritásunk jelképeként. Általában igyekszünk az X-Emböröket távol tartani a politikától, és nem csak azért, mert az akárkit sérthet, hanem azért is, mert az alkotógárdán belül is nem egyszer különbözőek a vélemények. Ha ennek ellenére nekünk sikerül együttműködve létrehoznunk valamit, akkor az olvasókat már tényleg nem akarjuk arra kényszeríteni, hogy esetleg olyasmivel szembesüljenek – politikai téren – amit ők esetleg másképpen gondolnának. De ebben az esetben – politika ide vagy oda – nem a pártállásról, a demokráciáról, a liberalizmusról vagy bármi ilyesmiről van szó, hanem a fiatalok jövőjéről. És semmi másról. Az pedig nekünk, ha semmi másért nem is – bár nyilván másért is, hiszen, mint már említettem, akad köztünk pedagógus – azért fontos, hogy még sokáig legyen közönségünk.

kockasing_2.jpg

És miközben látszólag elhülyéskedtük az időt ezekkel, azért idei fő projektünk, a Baromfivész képregény is haladgat. Annyit már elárultunk legutóbb, hogy a kétfüzetesre tervezett történetben a pályakezdő X-Embörök 1979-es, első nagy kalandját dolgozzuk föl. Na, ha ezen fölbuzdulva utánanéztetek az X-Embörök csapatleírás vagy az ismert tagok leírásának történet-fejezetében – Kit hülyítek itt? Úgysem néztetek utána! – akkor annyit találhattatok, hogy az első évek kevés szuperhősi munkájának egyike volt Senkiháza megoltalmazása a lincselő csőcseléktől. xkcs1_015_atmosott.jpgNos, a készülő képregényben valóban ez a cselekmény lényege, de aztán fény derül a lincselés okaira is, és egy nem várt – vagy várt, mit tudom én – fordulattal a kaland egy egészen más irányt vesz. De most egyelőre elég erről ennyi, ha esetleg nagyon kíváncsiak vagytok már, akkor azt javaslom, hogy a Senkiháza leírást olvassátok újra! Abban szerepel néhány olyan karakter, aki ebben a kalandban is megjelenik majd, és aktívan alakítja a történet menetét. A füzet elkészítésében résztvevő vendégművész kilétét viszont még nem sikerült kitalálnotok, vagyis a számos befutott megfejtés közül még egyik sem volt helyes, úgyhogy a nyereményjátékot meghosszabbítottuk. Szóval továbbra is várjuk a helyes választ arra a kérdésre, hogy ki lehet az, aki a Baromfivészbe besegít? A válaszokat üzenet formájában ide kérjük: www.facebook.com/x.emborok/  – és a nyereményeket a tavaszi Szegedi Képregénybörzén adjuk át. Arról bővebben legközelebb.

Ó, és még van valami fontos: Ez volt a Kivételös X-Embörök Blog 150. bejegyzése!

150_560.png

Pedig mintha csak tavaly lett volna a 100. De nem, mert tavalyelőtt volt, 2014. szeptemberében Mágnesvas bővített leírása volt az. És ha hiszitek, ha nem, a 150.-nek a Jelenések Könyve leírás utolsó fejezetét szántuk, de annyi új hír és egyéb dolog akadt, hogy azzal még várni kell, ha nem jön közbe semmi – se jó, se rossz hír, amit meg kell osztani, se olyasmi, amit meg kellett volna, de nem sikerült – akkor is kb. a 158. bejegyzésig. Várjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr698430876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása