A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2015.12.31. 17:23 nevetőharmadik

Decemberi illetve éves Helyzetjelentés

Vége egy újabb évnek, és miközben már lassan megcsömörlünk az ünnepi hangulattól, itt az ideje röviden elbeszélni, mi minden történt ebben a hónapban, egyúttal visszatekintünk az egész óévre is.

00-cimlap_small.png2015 legfőbb projektje a Mutánslányok 2016 – az X-Embörök újabb hivatalos naptára – volt, ezúttal a Prof ajánlásával, és Mágnesvas kommentárjaival. 12 újabb gyönyörű hölgy... mármint, mutáns szemmel mindenképpen azok... szóval így nem annyira, de... á, gondolom, értitek... szóval, 12 hölgy, akik vagy már szerepeltek, vagy majd még ezután szeretnének szerepelni X-Embörök képregényben. És ezzel el is érkeztünk a képregények kérdéséhez.


Bizony idén ezen a fronton kevésbé voltunk sikeresek, mint terveztük. Egyik nagy tervünk az volt, hogy a kiadotthoz igazítjuk a honlapon olvasható füzetek tartalmát, illetve az eddig csak papíron olvasható ötödik epizód is föltöltésre kerül. Ez a munka el is kezdődött, és a második epizód – Békaember Balladája – is sikeresen frissült, de aztán technikai problémák merültek föl. Ezeket a nyár óta sem sikerült orvosolni, de rajta vagyunk az ügyön, és amint ez lehetséges lesz, folytatjuk a képregények frissítését.

1455082_601281146593700_996202724_n.png

Az 1986-os retró-X-Embörök képregény, amin már tavaly is dolgoztunk, rettenetesen sokat haladt, de mindezt főleg csak az anyaggyűjtés és a háttérmunka terén. Kialakult már a dizájnja, sőt egy-két oldal is készült belőle, de annyi minden hiányzott a vázlatos történet kivitelezéséhez, hogy a képregény elkészültét egyelőre határozatlan időre elnapoltuk. Félreértés ne essék, nem vetettük el, sőt folyamatosan bővül és változik a történet ún. storyboard-ja, de egyúttal az is biztos, hogy nem ez lesz a következő kiadásunk.

xkcs_00_prozess_kicsi.jpgViszont, hogy jót is jelentsek, azt tudjuk már, hogy mi lesz. És az is retró lesz, de nem a kivitelezésében – mert abban követi az eddigi sztorikat – hanem a tematikájában. Visszamegyünk ugyanis egészen 1979-ig, és bemutatjuk az X-Embörök legelső kalandját! Arra már korábban utaltunk, hogy az első számottevő kalandjuk során az első X-Embörök – Prof., Fűrészfog és az ekkor még fiatalkorú Egyszemű Óriás – egy Senkiházát fenyegető lincselő tömeg ellen vonultak, de most majd a meghiúsult lincselés okairól illetve a résztvevőivel később történtekről is lerántjuk a leplet. Annyit előre is elárulhatunk, hogy beugró tagként fölbukkan egy másik régi ismerős, illetve, hogy leginkább nem csak néhány, főleg kertészkedésnél használatos szerszámokkal fölfegyverkezett falusi miatt fognak hőseink aggódni. Itt van belőle rögtön egy kis ízelítő: a fedélkép a ceruzavázlatból a kész állapota felé haladva.

Az előzetes tervek szerint a történet két epizódból fog állni, és az első majd novemberben, a Szegedi Képregényfesztiválon (már ha lesz, márpedig reméljük, hogy lesz) kerül bemutatásra, a második pedig majd egy évvel később. Persze ezek egyelőre még csak tervek, és azt is csak remélni tudjuk, hogy a tervezett ütemben haladunk majd, és semmi nem jön közbe (bár azt is tudjuk, hogy ez nem így szokott lenni). További terveinkről később.

Köszönjük a rajongóknak és az egyéb indíttatású olvasóknak, hogy újabb évet töltöttek velünk és az X-Embörökkel! Jövőre folytatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr888217146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása