A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2018.12.01. 08:27 nevetőharmadik

Novemberi Helyzetjelentés

Sziasztok, megint egy hónap. Na, ha az előző hálálkodós volt, akkor most egy örömködős jön. Mert amilyen szarul indult ez az év, olyan szarul is folytatódott, és bizony sokáig úgy tűnt, hogy még a Szegedi Képregényfesztre se lesz meg a Baromfivész 2. része. És aztán nemcsak, hogy meglett, de nagyon szép kivitelben és 5 változatban lett meg, és egyik menőbb, mint a másik! A 10. Szegedi Képregényfesztiválon bemutattuk, és a rajongók illetve az új érdeklődők is vették, és az előzetes statisztikák szerint, itt Pilcz Roland borítóvariánsát szerették a legjobban. A többit is, de ebből néhány példánnyal több fogyott.

Mutatunk néhány képet a rendezvényről, ez itt a standunk, és mellette Pilcz Roland standja Kalyber Joe és YKX cuccokkal:

dsc04047.JPG

És míg Roli standjánál Dunai Tamás és Németh István az érdeklődök, hozzánk Pókember jött családostul:

dsc04036.JPG

Nemes Annamária, aki először jelentkezett saját kiadvánnyal, ezt nagyon menő Vampire Hunter D jelmezben tette:

dsc04060.JPG

Itt pedig az üzletünk jövőjét féltve alkut kötöttünk az ördöggel. Aki egyébként X-Embörök kitűzőt visel... hmmm... akkor lehet, hogy ő kötött alkut velünk:

dsc04050.JPG

 De más jó hír is van. Azt a bizonyos nagy közös rajzot a képregényfesztiválról sikerült megint újabb rajzolóknak bővíteni, így nemcsak Kálmán Áron, Zeitlinger Eszter, Szitha Zsófia és Fazekas-Szűcs István (azaz Szücsi) rajzaival gazdagodott, de Haui József (Hajó) tollából is rákerült többek között kölyökkorunk kedvenc ízeltlábúja is. Ezzel a két képen már összesen 48 alkotó keze munkája látható, és mivel ezeket szándékunkban áll fölhasználni a következő projektünk, az X-Embörök: Nagyon Nagy Kiadás keretein belül, ahová már Greg Seed és Csörnyei Márk is bedolgozott, kimondhatjuk, hogy a készülő új X-Embörök füzetnek már biztosan van 50 alkotója. Azért ez nem semmi, ugye?

És hátha még több is lesz, és ennek kiderítésére a legjobb alkalom a vasárnapi Hungarocomix. Ott találkozunk, vagy ha nem, akkor jelentkezünk kb. egy hónap múlva!

hc2018_banner_640x360.jpg

Közeleg a tél: 1979 tele!

2018.11.23. 17:09 nevetőharmadik

...azért, mert ma elkészült a nyomda, és így végtelen örömmel és büszkeséggel jelenthetjük be, hogy az X-Embörök – A Kezdőcsapat: Baromfivész 2. rész holnap már kapható lesz a 10. Szegedi Képregényfesztiválon! És, aki az alkotógárdából épp ráér, az majd szívesen dedikálja is. Így néz ki (pontosabban így néz ki egy drapérián kiterítve, gyöngytyúk-tollakkal):

dsc04031.JPG

És ez még nem minden! Ugyanis ezúttal a füzet az alap-kiadás mellett, még négy extra-változatban is van, négy hihetetlenül tehetséges vendégművész – Juhász Ernő, Kasza Magdolna, Fazekas-Szűcs "Szücsi" István és Pilcz Roland – által készített borítóval.

dsc04034.JPG

Gyertek el holnap a Képregényfesztre és keressétek az X-Embörök standjánál 1500 Forintos bevezető áron!

Közeleg a... Képregényfeszt!

2018.11.22. 22:07 nevetőharmadik

45381833_10215976110063265_4399001174959718400_n.jpg

Ígéretünkhöz híven még a 10. Szegedi Képregényfesztivál előtt jelentkezünk, egyrészt azért, mert mindjárt itt a 10. Szegedi Képregényfesztivál (ahová gyertek el, mert jó lesz!), másrészt mert egy régebbi adósságot is le kell törlesztenünk. Íme tehát a Baromfivész 2. részének régóta várt trélere:

_xkcs2_trailer-1_kicsi.jpg

És, hogy miért éppen most jöttünk elő vele? Nos...

Hogy halad?

2018.10.31. 18:54 nevetőharmadik

Októberi Helyzetjelentés

44686421_2468776609814255_1581591341333217280_n.jpg

Sziasztok! Megint eltelt egy hónap, úgyhogy ideje helyzetjelenteni. Legelőször is, hosszas tanakodás után végre lett végleges időpontja a 10. Szegedi Képregényfesztiválnak, november 24-e, és ha már a 10. az X., így a plakátot tervező Pilcz Roland barátunk még az X-Embörök egyikét, a fiatal Szürke Jankát is elhelyezte rajta az ifjú Yorn Kayrah Xemovrah mellett. Stílszerűen, ahogy egymás képregényeit olvassák. Köszönjük!

De mérhetetlen hálával tartozunk Rolinak másért is. Az elmúlt hetekben ugyanis időt és energiát nem kímélve dolgozott a Baromfivész 2. részének nyomdai előkészítésén, hogy a kiadvány elkészülhessen a fesztiválig. Ezer köszönet érte!

És ha már itt tartunk, még nem mutattuk be a negyedik borítóvariánst, úgyhogy ezt most megtesszük. Kasza Magdi készítette, és nagyon hálásak vagyunk érte.

41515086_236557883694973_6323540818745360384_n.jpg

Ez most akkor egy ilyen hálálkodós hónap... akkor köszöntet mondunk ezúton Doszpod Dani barátunknak és korábbi alkotótársunknak, aki a messzi Angliából ajánlotta föl, hogy besegít a nyomdaköltségbe, és mindenki másnak is, aki bármiben, bármilyen módon segített, hogy az új füzetünk elkészülhessen. De még mindig nem merem leírni, hogy majd a fesztiválon bemutatjuk, mert addig még majdnem egy hónap van, ami alatt nagyon sok minden üthet ki balul.

De akárhogy is lesz, az anyag már elment a nyomdába, a fesztig meg még jelentkezünk.

Hogy halad?

2018.09.30. 22:54 nevetőharmadik

Szeptemberi helyzetjelentés

Hú, ez egy kemény hónap volt. De az iskolakezdés mindig kemény, különösen a pedagógusoknak, így az elmúlt hetekben az X-Embörökkel se sikerült annyit foglalkozni, mint kellett/szerettünk volna.

x-emborok_borito_kicsi_rgb.jpgDe azért akad jelentenivaló, úgyhogy vágjunk is bele! Először is végre mind befutottak az alternatív borítók a Baromfivész 2. részéhez, és megkezdtük a tárgyalást a nyomdával, hogy a szokásos 500 példánynál most 100anként borítót kellene váltani, és a dolog egyelőre technikailag működni látszik. Ellenben anyagilag sajnos még mindig nagyon kétséges a dolog, hogy összejön-e időben a pénz. Sajnos mostanában sok minden – így munkahelyváltás, költözés, stb. – eléggé ellene szól, de mint ahogy korábban is jeleztük, nagyon igyekszünk a 10. Szegedi Képregényfesztiválra kihozni a füzetet. És most örömmel mutatjuk be a következő borítóvariánst, ami Juhász Ernő munkája, aki ráadásul maga jelentkezett a feladatra, teljesen önként. Köszönjük szépen!

Hogy halad?

2018.08.31. 22:32 nevetőharmadik

Augusztusi Helyzetjelentés

Na, sziasztok! Ahogy azt egy hónapja megjósoltuk, mire újra sikerül jelentkeznünk, vége lesz a nyárnak, és tessék. Mondjuk a tanévkezdést egy kicsit elodázta, hogy szeptember elseje szombatra esik, de attól ugyanúgy 180 tanítási nap lesz. De ki gondol most erre?!

39777194_1882960311789691_7058215431655391232_n.jpgLegutóbb említettük, hogy kedves barátunk, Pilcz Roland kezdeményezésére vendégművészeket állítottunk csatasorba, hogy egy-egy alternatív borítót készítsenek az idénre tervezett (még mindig van híja a nyomdapénznek, de tényleg nagyon igyekszünk) füzetünknek, az X-Embörök: A Kezdőcsapat 1979-es kalandját lezáró Baromfivész 2. részének. Legutóbb Szücsi alkotását mutattuk be, most pedig a kezdeményező Pilcz Roland saját borítótervét van szerencsénk elétek tárni. Ahogy már a történet számos eleme is, úgy Roli fedélterve is tisztelgés fiatalkorunk egyik meghatározó filmélménye, a Jurassic Park – vagy ha úgy jobban tetszik, annak x-embörös megfelelője, a Mesozoic Zoo – előtt, ami visszaröpít minket abba a korba, AMIKOR A MUNKÁSOK, mármint ebben az esetben a MUTÁNSOK URALTÁK A FÖLDET. Köszönjük!

Hogy halad?

2018.07.31. 21:28 nevetőharmadik

Júliusi Helyzetjelentés

Kellemes nyarat mindenkinek! Újra helyzetjelentéssel jelentkezünk, bár ahogy az nyáron lenni szokott, nincs különösebben sok jelentenivalónk. Ilyenkor szokott az lenni, hogy nyaralunk, méghozzá nem egyszerre, és emiatt, amikor éppen nem nyaralunk, akkor se haladunk semmivel. Na, kb. most is ez a helyzet. De közben a nyaralást is próbáljuk spórolósabbra fogni, hogy végre összejöjjön a nyomdára való. Persze, még van híja.

Addig is, hogy valami történjen a Baromfivész frontján, megfogadtuk Pilcz Roland barátunk tanácsát, és fölbíztattuk művész ismerőseinket, hogy készítsenek alternatív borítót a füzethez. És az első már be is futott, és most megmutatjuk. Íme Fazekas-Szűcs István, alias Szücsi alkotása:

szucsi-cimlap.jpg

Hogy majd a kiadásba ez hogyan fog bekerülni, még nem teljesen biztos, de van több ötletünk is. Sajnos van még időnk ezen gondolkodni, mert mint azt már említettük, nincs még egyben a nyomdapénz. Mindegy. Amíg külsős barátaink a borítóvariánsokon dolgoznak, addig mi a Nagyon Nagy Kiadással haladunk, bár egyelőre olyan ütemben, amit csak nagy jóindulattal lehet egyáltalán haladásnak nevezni. A storyboard egyre finomodik, és lassan talán megindul ténylegesen az oldalak fölvázolása... de ha majd halad, akkor nem lesz rossz. Sőt!

Más. A napi frissítések sorozata folyamatosan halad az X-Embörök Facebook oldalán, és ebben a hónapban minden nap egy X-Embörök ellenfél első (vagy amennyiben az már nincs meg, a legrégebbi még föllelhető) vázlatát mutattuk be. Jövő hónapban az Utazó Cirkuszhoz köthető karakterek, így többek között Éjmászó és Torkosborz lesznek terítéken, és szeptembertől majd megint ellenfelek jönnek, méghozzá nem is akármilyenek: a Báthoryak. De hol van az még? Hát sajnos már nem olyan messze...

Na, legyen ennyi mára, és mindenkinek további kellemes nyarat! Pihenjetek, nyaraljatok, mert mikor legközelebb jelentkezünk, akkor már indul az ősz.

Hogy halad?

2018.07.02. 22:39 nevetőharmadik

Júniusi Helyzetjelentés

Helló! Itt az ideje az újabb helyzetjelentésnek, ami nem csak havi, de akár féléves is lehet. Na, nézzük! Tehát az év nem indult valami jól, és bizonyos tendenciák folytatódni látszanak. Például nagyon sokat csúsztunk a Baromfivész 2. részével, és még mindig nem sikerült kihozni (előbb idő nem volt a befejezésére, utána meg pénz nem volt a nyomdára), de igyekszünk vele. És a trailerét is most már tényleg hamarosan bemutatjuk, de azzal meg technikai nehézségek adódtak. Illetve, ha már itt tartunk, a D2 Képregény Klub egyik ülésén Pilcz Roland barátunk fölvetette, hogy valaki készíthetne hozzá borítóvariánst, mire jeleztük, hogy rendben, és már meg is van az illető... ugye, Roli? És ebbe a buliba még talán mások is beszállnak, de egyelőre nem akarok elkiabálni semmit.

Amit szintén nem akarok elkiabálni, azok a Nagyon Nagy Kiadással kapcsolatos dolgok. Ez ugyebár a 15 éves jubileumi füzetünk, ami a Baromfivész csúszása miatt – meg még ezer más dolog miatt is – szintén csúszni fog, de ha egyszer elkészül, akkor... akkor majd meglátjuk, hogy olyan lesz-e, amilyennek szántuk. Mindenesetre egy már készülő jelenetéhez számos magyar (és néhány külföldi) képregényes művész alkotását sikerült megnyernünk, és jelenleg egy másik jelenettel kapcsolatban folynak a tárgyalások az Osztrák Szuperhősök alkotóival. És közben eljutott a storyboard a történet feléig, és már a vázlatolás is elindult, de a nyárra maradt a legizgalmasabb és egyúttal legsürgetőbb feladat ezzel kapcsolatban: végre kész dizájnt adni a történet főgonoszának.

Az évfordulónkhoz kapcsolódó másik tevékenységünk, a facebook-os napi frissítés pedig január elseje óta folyamatosan megy, és régi vázlatok, fedéltervek és ötletek kerülnek ki általában minden reggel. Már számos karaktert is körüljártunk, ebben a hónapban például leginkább Szürke Jankát, Érvágást és Kacskaringót. Ma pedig itt az év közepe, a 183. nap és frissítés után már csak 182 újabb jön.

Aztán mindenféle képregényes börzék, fesztiválok és egyéb rendezvények is voltak, és lesznek is, és bár idén eddig nem tudtunk úgy részt venni ezeken, ahogyan szerettünk volna, azért az év második felében szeretnénk erre is ráerősíteni. Addig viszont, amíg nem tudunk új fesztiválos képet mutatni, itt van egy régi. Azt hiszem, 2011-es, és a nagyobb, de korántsem teljes alkotógárda van rajta az azévi Szegedi Képregényfeszt után. De csúnyán megöregedtünk azóta...

banda.jpg

...na, ezen most merengünk egy kicsit, aztán majd egy hónap múlva megint helyzetjelentkezünk, addig meg mindenkinek jó pihenést a nyárra!

Hogy halad?

2018.06.01. 11:44 nevetőharmadik

Májusi Helyzetjelentés

 

Sziasztok, újra jelentkezünk a szokásos hónapzáró helyzetjelentéssel, és most aztán megint akad jelentenivaló bőven. Először is, az idei, sorrendben 14. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon a híresztelésekkel ellentétben igenis jelen volt az X-Embörök alkotógárdája, igaz kisebb létszámban – Pusztai Dani és Berkecz Zoli képviselte a csapatot – és nem volt standunk, de attól még ott voltunk. Ezt bizonyítják Dani fotói is.

Hogy halad?

2018.04.30. 23:46 nevetőharmadik

Áprilisi Helyzetjelentés kepregenyfeszt_2018.jpg

Hát nem ment minden jól. Sőt! Ha a haláleseteket nem számítjuk, akkor az április majdnem olyan szar hónap volt, mint a január. Bár az elején egy rövid ideig úgy tűnt, hogy sikerül befejezni a Baromfivész 2. részét, majd időben eljuttatni a nyomdába, majd miután onnan időben ki is jön, a tervezett módon bemutatni a II. Szombathelyi Képregény Börzén, végül ebből egy pár dolog másképpen alakult. A teljesség igénye nélkül: Nem sikerült befejezni, nem jött össze a nyomda, és még csak így "üres kézzel" sem sikerült eljutni Szombathelyre, ahol pedig remek szállást foglaltunk már jóval korábban. De azt le kellett mondani, mert a szombati munkanapot olyan komolyan vették, hogy volt köztünk olyan, akinek egyáltalán nem is adtak ki szabadnapot. Na, nem baj, majd akkor a májusi Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra visszük, és úgy se lesz rossz! Hát, ez se fog összejönni, és az bizony már most látszik. Lehet ugyan, hogy éppen időre nyomdakész állapotba kerül a füzet, de most meg úgy alakult, hogy pénzünk nincs elég a nyomdára, szóval az egész megint csúszik. Egyébként ott tartunk, hogy a képregény mind a 32 oldala megrajzolva, kihúzva, kifestve készen áll, már egy előzetes (vagyis már buborékokba, de még nem szépekbe, rendezett) szövegezés is elkészült, a fedél rendben, a reklámoknak és egyebeknek sincs már effektive sok híja (éppen csak az utolsó simítások), mégis minden jel arra mutat, hogy még nem tudjuk májusban bemutatni. Mindegy, azért közben haladunk, amivel tudunk. Aki a Baromfivészen már letudta a maga feladatát, már megkezdte az vh_02_00_kicsi.jpganyaggyűjtést, fölkészülést és egyéb munkákat a következő projektre, a Nagyon Nagy kiadásra, amihez azért a már egy ideje készülő közös képre a hónap folyamán sikerült begyűjtenünk Szalma Gábor munkáját is, amivel már 29 vendégművésznél tartunk. Remélem, legalább ehhez hozzá tudunk még adni párat jövő hónapban, a Dürer kertben! De azért csak nem fejezhetjük be így a havi mondandónkat, és ha már úgyis a vendégművészekről esett szó, akkor legalább egy kicsit megmutatunk az új Baromfivészből, volt ugyanis szerencsénk Vadas Máté barátunkat rábeszélni egy újabb Vad Hortobágy jelenet megrajzolására, ami ismét a füzet szerves részét képezi. Ezúttal folytatódik a szorult helyzetben lévő Aargh-Pad története, és közben új hősökkel és új szörnyekkel gyarapszik a sosemvolt puszta ősi világa.

Egy szó mint száz, az új füzetre sajnos még várnotok kell, de talán már nem sokat, és bízunk benne, hogy utólag majd Ti is úgy érzitek, hogy érdemes volt rá várni.

Jelentkezünk újra egy hónap múlva, addig meg minden JÓt!