A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2018.08.31. 22:32 nevetőharmadik

Augusztusi Helyzetjelentés

Na, sziasztok! Ahogy azt egy hónapja megjósoltuk, mire újra sikerül jelentkeznünk, vége lesz a nyárnak, és tessék. Mondjuk a tanévkezdést egy kicsit elodázta, hogy szeptember elseje szombatra esik, de attól ugyanúgy 180 tanítási nap lesz. De ki gondol most erre?!

39777194_1882960311789691_7058215431655391232_n.jpgLegutóbb említettük, hogy kedves barátunk, Pilcz Roland kezdeményezésére vendégművészeket állítottunk csatasorba, hogy egy-egy alternatív borítót készítsenek az idénre tervezett (még mindig van híja a nyomdapénznek, de tényleg nagyon igyekszünk) füzetünknek, az X-Embörök: A Kezdőcsapat 1979-es kalandját lezáró Baromfivész 2. részének. Legutóbb Szücsi alkotását mutattuk be, most pedig a kezdeményező Pilcz Roland saját borítótervét van szerencsénk elétek tárni. Ahogy már a történet számos eleme is, úgy Roli fedélterve is tisztelgés fiatalkorunk egyik meghatározó filmélménye, a Jurassic Park – vagy ha úgy jobban tetszik, annak x-embörös megfelelője, a Mesozoic Zoo – előtt, ami visszaröpít minket abba a korba, AMIKOR A MUNKÁSOK, mármint ebben az esetben a MUTÁNSOK URALTÁK A FÖLDET. Köszönjük!

tovább »

Hogy halad?

2018.07.31. 21:28 nevetőharmadik

Júliusi Helyzetjelentés

Kellemes nyarat mindenkinek! Újra helyzetjelentéssel jelentkezünk, bár ahogy az nyáron lenni szokott, nincs különösebben sok jelentenivalónk. Ilyenkor szokott az lenni, hogy nyaralunk, méghozzá nem egyszerre, és emiatt, amikor éppen nem nyaralunk, akkor se haladunk semmivel. Na, kb. most is ez a helyzet. De közben a nyaralást is próbáljuk spórolósabbra fogni, hogy végre összejöjjön a nyomdára való. Persze, még van híja.

Addig is, hogy valami történjen a Baromfivész frontján, megfogadtuk Pilcz Roland barátunk tanácsát, és fölbíztattuk művész ismerőseinket, hogy készítsenek alternatív borítót a füzethez. És az első már be is futott, és most megmutatjuk. Íme Fazekas-Szűcs István, alias Szücsi alkotása:

szucsi-cimlap.jpg

Hogy majd a kiadásba ez hogyan fog bekerülni, még nem teljesen biztos, de van több ötletünk is. Sajnos van még időnk ezen gondolkodni, mert mint azt már említettük, nincs még egyben a nyomdapénz. Mindegy. Amíg külsős barátaink a borítóvariánsokon dolgoznak, addig mi a Nagyon Nagy Kiadással haladunk, bár egyelőre olyan ütemben, amit csak nagy jóindulattal lehet egyáltalán haladásnak nevezni. A storyboard egyre finomodik, és lassan talán megindul ténylegesen az oldalak fölvázolása... de ha majd halad, akkor nem lesz rossz. Sőt!

Más. A napi frissítések sorozata folyamatosan halad az X-Embörök Facebook oldalán, és ebben a hónapban minden nap egy X-Embörök ellenfél első (vagy amennyiben az már nincs meg, a legrégebbi még föllelhető) vázlatát mutattuk be. Jövő hónapban az Utazó Cirkuszhoz köthető karakterek, így többek között Éjmászó és Torkosborz lesznek terítéken, és szeptembertől majd megint ellenfelek jönnek, méghozzá nem is akármilyenek: a Báthoryak. De hol van az még? Hát sajnos már nem olyan messze...

Na, legyen ennyi mára, és mindenkinek további kellemes nyarat! Pihenjetek, nyaraljatok, mert mikor legközelebb jelentkezünk, akkor már indul az ősz.

Hogy halad?

2018.07.02. 22:39 nevetőharmadik

Júniusi Helyzetjelentés

Helló! Itt az ideje az újabb helyzetjelentésnek, ami nem csak havi, de akár féléves is lehet. Na, nézzük! Tehát az év nem indult valami jól, és bizonyos tendenciák folytatódni látszanak. Például nagyon sokat csúsztunk a Baromfivész 2. részével, és még mindig nem sikerült kihozni (előbb idő nem volt a befejezésére, utána meg pénz nem volt a nyomdára), de igyekszünk vele. És a trailerét is most már tényleg hamarosan bemutatjuk, de azzal meg technikai nehézségek adódtak. Illetve, ha már itt tartunk, a D2 Képregény Klub egyik ülésén Pilcz Roland barátunk fölvetette, hogy valaki készíthetne hozzá borítóvariánst, mire jeleztük, hogy rendben, és már meg is van az illető... ugye, Roli? És ebbe a buliba még talán mások is beszállnak, de egyelőre nem akarok elkiabálni semmit.

Amit szintén nem akarok elkiabálni, azok a Nagyon Nagy Kiadással kapcsolatos dolgok. Ez ugyebár a 15 éves jubileumi füzetünk, ami a Baromfivész csúszása miatt – meg még ezer más dolog miatt is – szintén csúszni fog, de ha egyszer elkészül, akkor... akkor majd meglátjuk, hogy olyan lesz-e, amilyennek szántuk. Mindenesetre egy már készülő jelenetéhez számos magyar (és néhány külföldi) képregényes művész alkotását sikerült megnyernünk, és jelenleg egy másik jelenettel kapcsolatban folynak a tárgyalások az Osztrák Szuperhősök alkotóival. És közben eljutott a storyboard a történet feléig, és már a vázlatolás is elindult, de a nyárra maradt a legizgalmasabb és egyúttal legsürgetőbb feladat ezzel kapcsolatban: végre kész dizájnt adni a történet főgonoszának.

Az évfordulónkhoz kapcsolódó másik tevékenységünk, a facebook-os napi frissítés pedig január elseje óta folyamatosan megy, és régi vázlatok, fedéltervek és ötletek kerülnek ki általában minden reggel. Már számos karaktert is körüljártunk, ebben a hónapban például leginkább Szürke Jankát, Érvágást és Kacskaringót. Ma pedig itt az év közepe, a 183. nap és frissítés után már csak 182 újabb jön.

Aztán mindenféle képregényes börzék, fesztiválok és egyéb rendezvények is voltak, és lesznek is, és bár idén eddig nem tudtunk úgy részt venni ezeken, ahogyan szerettünk volna, azért az év második felében szeretnénk erre is ráerősíteni. Addig viszont, amíg nem tudunk új fesztiválos képet mutatni, itt van egy régi. Azt hiszem, 2011-es, és a nagyobb, de korántsem teljes alkotógárda van rajta az azévi Szegedi Képregényfeszt után. De csúnyán megöregedtünk azóta...

banda.jpg

...na, ezen most merengünk egy kicsit, aztán majd egy hónap múlva megint helyzetjelentkezünk, addig meg mindenkinek jó pihenést a nyárra!

Hogy halad?

2018.06.01. 11:44 nevetőharmadik

Májusi Helyzetjelentés

 

Sziasztok, újra jelentkezünk a szokásos hónapzáró helyzetjelentéssel, és most aztán megint akad jelentenivaló bőven. Először is, az idei, sorrendben 14. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon a híresztelésekkel ellentétben igenis jelen volt az X-Embörök alkotógárdája, igaz kisebb létszámban – Pusztai Dani és Berkecz Zoli képviselte a csapatot – és nem volt standunk, de attól még ott voltunk. Ezt bizonyítják Dani fotói is.

Hogy halad?

2018.04.30. 23:46 nevetőharmadik

Áprilisi Helyzetjelentés kepregenyfeszt_2018.jpg

Hát nem ment minden jól. Sőt! Ha a haláleseteket nem számítjuk, akkor az április majdnem olyan szar hónap volt, mint a január. Bár az elején egy rövid ideig úgy tűnt, hogy sikerül befejezni a Baromfivész 2. részét, majd időben eljuttatni a nyomdába, majd miután onnan időben ki is jön, a tervezett módon bemutatni a II. Szombathelyi Képregény Börzén, végül ebből egy pár dolog másképpen alakult. A teljesség igénye nélkül: Nem sikerült befejezni, nem jött össze a nyomda, és még csak így "üres kézzel" sem sikerült eljutni Szombathelyre, ahol pedig remek szállást foglaltunk már jóval korábban. De azt le kellett mondani, mert a szombati munkanapot olyan komolyan vették, hogy volt köztünk olyan, akinek egyáltalán nem is adtak ki szabadnapot. Na, nem baj, majd akkor a májusi Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra visszük, és úgy se lesz rossz! Hát, ez se fog összejönni, és az bizony már most látszik. Lehet ugyan, hogy éppen időre nyomdakész állapotba kerül a füzet, de most meg úgy alakult, hogy pénzünk nincs elég a nyomdára, szóval az egész megint csúszik. Egyébként ott tartunk, hogy a képregény mind a 32 oldala megrajzolva, kihúzva, kifestve készen áll, már egy előzetes (vagyis már buborékokba, de még nem szépekbe, rendezett) szövegezés is elkészült, a fedél rendben, a reklámoknak és egyebeknek sincs már effektive sok híja (éppen csak az utolsó simítások), mégis minden jel arra mutat, hogy még nem tudjuk májusban bemutatni. Mindegy, azért közben haladunk, amivel tudunk. Aki a Baromfivészen már letudta a maga feladatát, már megkezdte az vh_02_00_kicsi.jpganyaggyűjtést, fölkészülést és egyéb munkákat a következő projektre, a Nagyon Nagy kiadásra, amihez azért a már egy ideje készülő közös képre a hónap folyamán sikerült begyűjtenünk Szalma Gábor munkáját is, amivel már 29 vendégművésznél tartunk. Remélem, legalább ehhez hozzá tudunk még adni párat jövő hónapban, a Dürer kertben! De azért csak nem fejezhetjük be így a havi mondandónkat, és ha már úgyis a vendégművészekről esett szó, akkor legalább egy kicsit megmutatunk az új Baromfivészből, volt ugyanis szerencsénk Vadas Máté barátunkat rábeszélni egy újabb Vad Hortobágy jelenet megrajzolására, ami ismét a füzet szerves részét képezi. Ezúttal folytatódik a szorult helyzetben lévő Aargh-Pad története, és közben új hősökkel és új szörnyekkel gyarapszik a sosemvolt puszta ősi világa.

Egy szó mint száz, az új füzetre sajnos még várnotok kell, de talán már nem sokat, és bízunk benne, hogy utólag majd Ti is úgy érzitek, hogy érdemes volt rá várni.

Jelentkezünk újra egy hónap múlva, addig meg minden JÓt!

Szavazz!

2018.04.07. 22:40 nevetőharmadik

Mi is kivesszük a részünket a kampányból:

szavazz.png

Hogy halad?

2018.03.31. 23:50 nevetőharmadik

Márciusi Helyzetjelentés

Üdv mindenkinek! Megint vége egy hónapnak, és itt az ideje helyzetjelenteni. Na, gyakorlatilag a szokásos történt márciusban is, sokat dolgoztunk a következő füzetünkön, a Baromfivész 2. részén, és ezzel kapcsolatban arra gondoltunk, megosztunk veletek egy kis cikket. Eredetileg a füzetbe szántuk, de túl hosszúra sikerült, így aztán onnan kiszerkesztettük, viszont kár lenne csak úgy veszni hagyni, szóval tessék:

x-emborok_kezdocsapat-orig.png

Valamikor 1986 nyarán történt.

Pár hónap telt csak el azóta, hogy a fiatal Szürke Janka éppen csak beállt X-embörnek, és még egyenruhája sem volt, máris kénytelen volt szembeszállni a csapat főellenségével, Mágnesvassal. Nagy nehezen kiharcoltak egy döntetlent, és már ennek is örültek. Aztán Mágnesvas csatlósokat kezdett gyűjteni, az X-Embörök pedig megpróbáltak igazi csapattá kovácsolódni. Tudták ugyanis, hogy legközelebb már nem lesz elég a döntetlen. És miközben mind azon igyekeztek, hogy együtt tudjanak működni, illetve, hogy megszokják (vagy akár csak elviseljék) egymást, a különböző X-Embörök külön-külön, a maguk módján próbálták bevezetni Jankát a mutánsok világába.

Happy Saint Kossuth's Day!

2018.03.15. 17:50 nevetőharmadik

kossuth_kicsi.pngBizony újra, itt van Március Idusa, ami az X-Embörök beteg világában a tengerentúli magyarok számára a színes fölvonulásokkal és részegeskedéssel teli ünnep, a St. Kossuth's Day. És ezt mivel is tudnánk jobban megünnepelni, mint egy dallal, amit természetesen nem fogunk Nektek elénekelni, de itt a szövege, és B.J. Thomas "Raindrops keep falling on my head" c. számának zenéjét kell hozzáképzelni.

Szóval jó szórakozást a "famous political song" fejben összerakásához és mindenkinek Boldog Szt. Kossuth Napot!

 

"Raindrops keep fallin' on Kossuth's hat
And just like the guy whose beard is too big for his head,
We are being hit
Those raindrops are fallin' on his hat, they keep fallin'

So I talked with this guy they called Bem,
And told all my concerns how this war we fight will end,
On this battlefield,
Those raindrops are fallin' on his hat, they keep fallin'

But there's one thing I know
The armies they sent to meet me won't defeat me
It won't be long till our twelve points steps up to greet me
Raindrops keep fallin' on Kossuth's hat

But that does not mean that his army soon turn to red
Victory's for us
Cause I am never gonna stop Hapsburgs by complaining!
Because I am free - like a freedom fighter should beeee..."

Hogy halad?

2018.02.28. 20:05 nevetőharmadik

Februári Helyzetjelentés

Helló, fiatalok (és kevésbé vagy egyáltalán nem fiatalok is, csak semmi kirekesztés)! Újra eltelt egy hónap, ami már jóval kevésbé volt elviselhetetlen, mint az előző, és közben a 15 éves évfordulón kívül újabb mérföldkőhöz érkeztünk: Megvolt a 200. blogbejegyzés! Remélem, mindenkinek tetszett, és majd alkalomadtán visszatérünk még a témához.

A Baromfivész 2. része szépen halad, bár az utolsó oldalak storyboardja még most a napokban is változott, de talán már ezután nem fog, és akkor hamarosan a célegyenesben leszünk a történettel. Mindenesetre a történet drámai csúcspontján már túl vagyunk, a lecsengés és a kerettörténet lezárása van még hátra, amibe egy kis Vad Hortobágyot is terveztünk. Illetve már egészen jól körvonalazódott a füzet ”trélere” is, nemsokára talán már be is tudjuk mutatni. És egy helyes kis, csavaros üvegben már gyűlik a pénz a nyomdára… Na, reméljük a legjobbakat! Viszont valami előzetest még illene adni ennyi szövegelés után, úgyhogy itt van egy panel vázlata a történet végéről, és még mellé egy kis spoiler is. Figyelem! Bár úgy tűnhet, de a fiatal Egyszemű Óriás mégsem hal meg itt, amire már csak abból is rájöhet bárki, hogy a történetet a 28 évvel idősebb, és jól láthatóan kiváló egészségnek örvendő Egyszemű Óriás kezdte el 2007-ben (még a Baromfivész 1. részében történt) elmesélni.

xkcs2_24a.jpg

És ezen kívül februárban is volt minden nap frissítés a Facebook-on, és ezek leginkább Titokzat, a Traktor, az X-Tényező csapata és az egy poén erejéig az élükre álló Kalyber Joe, végül pedig Egyszemű Óriás körül forogtak. Márciusra leginkább osztrák ellenfeleket, az 1848-as tematikát és Békaember nejét tervezzük górcső alá venni. Kövessétek!

És ha már az X-Embörök és Kalyber Joe együttműködéséről volt szó, lesz jövő hónap elején egy ilyen vidám program is:

28168207_206210106781817_4032466024514191360_n.jpg

És majd egy hónap múlva újra jelentkezünk, remélhetőleg már sokkal örömtelibb hangulatban, jobb hírekkel.

 

200. bejegyzés – Retró Szuperhősök

2018.02.26. 12:58 nevetőharmadik

Ezt is megértük!

Elérkeztünk végre a 200. bejegyzéshez, amire valami igazán nagy dolgot szántunk és ígértünk Nektek. És ezt most meg is kapjátok, még ha nem is teljesen úgy, ahogy eredetileg terveztük. Az van ugyanis, hogy mostanában minden időnket és szabad rajz-kapacitásunkat leköti a következő füzet, a Baromfivész 2. rész befejezése, ezért a tervezett képanyagot majd valamikor később pótoljuk (Ne aggódjatok, majd szólunk róla!), de a szöveg elkészült, és azt most közkinccsé tesszük.

egyszirtoriora.jpgMiről is van szó? Na, ha emlékeztek, akkor a Baromfivész 1. részében Egyszemű Óriás töriórát akart tartani az ifjú X-Emböröknek, csak aztán elterelte a figyelmét a Vad Hortobágy képregény, és így egy egészen más töriórát tartott. Nekik ezzel nem is volt semmi bajuk, de ha valaki az olvasók közül esetleg átverve érezte volna magát, mert jobban szerette volna a szocialista éra szuperhőseinek történetét hallani, az most készüljön föl, mert pontosan ez következik. Egy kimerítő dokumentáció a 70-es és 80-as évek szuperhős-történetéről az X-Embörök világában (amiben ők maguk szinte csak lábjegyzetként jelennek meg), mindazok számára, akik tudni akarták, mi is van abban a mappában. Figyelem, az anyag meglehetősen hosszú, és egyelőre kénytelenek vagytok magatoknak elképzelni, milyenek is voltak a benne szereplő hősök és gonosztevők, de ebben egyrészt segítséget nyújt a történetük után olvasható alkotói megjegyzés, másrészt meg előbb-utóbb láthatjátok is

a Magyar Népköztársaság bajnokait...

a Szabadság-Elvtársakat!

 

Jó szórakozást!

szabadsagelvtarsak.png