A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Boldog Új Népet!

2016.01.01. 14:27 nevetőharmadik

 

x_2016.png

Reméljük, jól teltek az ünnepek és az azok alatt elkövetett mindenféle kaja- illetve pénzvarázslat be fogja majd váltani a hozzá fűzött reményeket. Bármilyen hihetetlen is, de bizony már megint új évbe léptünk, méghozzá a tizenharmadikba az X-Embörök elindítása óta. És ismét egy olyanba, ahol a hónapokat majd csinos naptárlányokkal tudjuk indítani, ami persze azt jelenti, hogy a Jelenések Könyve leírás újabb fejezetei – illetve, ami majd utánuk jön, hiszen már csak öt van hátra – kicsit későbbre csúsznak majd.

De a naptár nyújtotta lehetőséggel élve, késlekedés nélkül be is mutatjuk az év(be)indító Január Kisasszonyt: Magnétát!

01-januar-sz_resize.png

És mivel minden bizonnyal nem tudtok még róla eleget, egyúttal egy rövid leírást is közlünk, ami reményeink szerint majd valamikor bővülni is fog. Íme:

portre_magneta_keret_resize.jpgMagnéta

Zsoldos Emil, alias Mágnesvas és Gerendás Erzsi 1974-ben született lánya, Zsoldos Krisztina Emília alig egyévesen meghalt abban az autóbalesetben, melyben édesanyja is életét vesztette. Legalábbis egy bizonyos értelemben. Valójában a csöppnyi holttestre sosem találtak rá, ellenben a baleset helyszínétől (illetve annál a területnél, amit még átkutattak) jóval távolabb, egy nagyon is élő, bár teljesen ősz hajú kislányra akadt néhány járókelő.

A kislány, aki már születésétől fogva apjához hasonló mágneses erőkkel bírt – ezek révén élte túl a balesetet is – a fővárosi Kismartoni Otthon lakója lett, ahonnan néhány év múlva nevelőszülőkhöz került. Az otthonban csak Jucinak szólították, hiszen a nevét nem tudta megmondani, és iratok sem voltak nála, így nem tudhatta senki, hogy ő valójában a már halottnak nyilvánított Zsoldos Kriszti. A homokkomáromi Dányiék fogadták örökbe, akik Laurának nevezték, és saját gyermekükként nevelték föl. Mikor serdülni kezdett, haja kobaltkékre színeződött és mágneses képességeit is egyre tudatosabban használta, de új szüleit nem rettentette el mutáns mivolta. Ellenben nevelőanyja nővérét igen, ami azért volt probléma, mert addig nála lakott, Nagykanizsán, amíg iskoláit végezte. Mert ott bizony jobb oktatást kaphatott, mint a falujában, bár a mutáns mivolta miatti állandó piszkálódást nem szerette. Viszont, csak hogy még szappanoperásabb legyen az élete, itt ismerkedett meg leendő párjával is, aki szintén egy Kismartoni Otthonból került nevelőszülőkhöz (bár ő a debreceniből), Nyári Sanyival, Egyszemű Óriás öccsével.

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr668220214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása