A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2014.03.31. 23:03 nevetőharmadik

Márciusi helyzetjelentés

x-logo-86-felujitott-560.png

 

Retro01KKH.jpg

Sőt, gyakorlatilag negyedéves helyzetjelentés jön. Szóval, lényegében annyi történt eddig, hogy kialakítottuk a honlap idei frissítéseinek rendjét, és előre dolgoztunk a cikkeivel, hogy lehetőleg tartani tudjuk az előzetes ütemtervet. Aztán rátértünk az új képregény kérdésére, és végül abban egyeztünk meg, hogy – újra hangsúlyoznom kell, komoly rajongói nyomásra – az X-Embörök 1986-os kalandjainak "reprintje" lesz a következő nagyobb projekt, ami mellett nagy erőkkel folyik az anyaggyűjtés egy XIX. századi kalandhoz is.

Az anyaggyűjtés egyébiránt az 1980-as évekkel kapcsolatban is folyik, hogy a "reprint" minél hangulatosabb legyen. Mindazonáltal, hogy jobban illeszkedjen az eddigi képregényeinkhez, már fölújítottuk a borítóképét – amely az eddigi képregényeinkben illetve a honlapon olvasható cikkek illusztrációiban is szerepelt már – és majd föl fogjuk használni a füzet kiadásakor, történjen az akár digitális, akár nyomtatott formában. Most ennek megmutatjuk a vázlatát, illetve az új – vagy régi, vagy régi-új – főcímet is, és előreláthatóan jövő hónapban már az új füzet kész fedéltervét is láthatjátok. A tervek szerint az első – Mágnesvas és az X-Embörök első összetűzését bemutató – történet az eddig megszokott 24 helyett 20 oldalas lesz, de a maradékot kitöltő extrák természetéről még folynak viták. A történet megírása is megtörtént már – először már körülbelül 10 éve, úgyhogy ráfért némi át- és kidolgozás – és már a storyboard is készül. 

KX01_00_kicsi.jpgEgyebekben pedig, márciusban borzasztó visszaesést jelentett a haladás terén, hogy a Szabadságharcos cikksorozat ezévi darabjához már éppen elkészült illusztráció egy technikai hiba folytán megsemmisült, és gyakorlatilag a szkennelés fázisától újra kellett kezdeni. Mindegy, a második verzió elkészült, és a helyére is került, így most már a készülő képregényre koncentrálhatunk, illetve, mégis megosztjuk még kissé a figyelmünket, április hónap fő cikkének ugyanis Baljós úr várva-várt hosszú dokumentációját szántuk, és még hiányzik hozzá néhány illusztráció.

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr895888299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.