A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2014.03.01. 12:19 nevetőharmadik

Februári helyzetjelentés

X-Embörök 1986.

Újra eltelt egy hónap – még ha csak egy ilyen rövid is – tehát nézzük, mire jutottunk ezalatt. Hossza viták, érvek, ellenérvek, alkuk, fenyegetések és kompromisszumok után, ráadásul rajongói nyomásra, megszületett végre a döntés a következő képregényről. A Kivételös X-Embörök első epizódja lesz az, ahogyan azt Nádházy Bálint egyetemi cimboráival elkészítette, és az Úttörőszövetség 1987 márciusában – kb. egy évvel az abban ábrázoltak tényleges megtörténte után – kiadott. Egy reprinthez persze egy eredeti is szükséges, amit csakis használtan tudunk beszerezni, mondjuk, egy régi rajongó gyűjteményéből, antikváriumból, csere útján, vagy ha nagyon nagy szerencsénk van egy iskolai papírgyűjtésnél, hiszen annak idején nem vehettük meg két okból is. Egyrészt, akkor még óvodások voltunk, másrészt meg ez a kiadás nem is a mi valóságunkban történt. De azért ne aggódjatok! Megoldjuk. És annyit már biztosan elárulhatunk, hogy ebben a legközelebbi képregényben Mágnesvas újra világuralomra tör, de ezúttal először.

Ami pedig az egyéb projekteket illeti, természetesen azokkal is foglalkozunk továbbra is, és tudósítunk is róluk, ha éppen van mit. Az 1986-os történet mellett a másik, ami éppen formálódik, az 1869-es évben játszódik, és főszereplője az X-Embörök kontra X-Embörök oldalain időutazóvá kuszálódott Éjmászó. A cselekmény fő mozgatórugója gróf Ráday Gedeon egy eleddig elmondatlan kísérlete az alföldi betyárvilág fölszámolására, melynek során mutánsokat próbált bevetni a pusztai szegénylegények ellen, méghozzá nem is akármilyeneket, hanem az X-Embörök Közbátorléti Őrség tagjait. Egyelőre itt még az anyaggyűjtés fázisában járunk, de abban már biztosak vagyunk, hogy valamilyen szerepet – ha nem is éppen nagyot – Rózsa Sándor, a Betyárkirály is kap majd a történetben, melynek egy egyszerű, sallangmentes verziója már szerepelt a Senkiháza dokumentációban is. Jövő hónapban újra jelentkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr905838181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.