A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

A Homály Vajda

2013.04.22. 00:41 nevetőharmadik

Portre-HomalyVajda_200.jpgVégre itt a tavasz, és mi is itt vagyunk egy új anyaggal! Ismét egy bő lére eresztett karakter-leírást kaphattok, ezúttal Xavér prof és az X-Embörök egy régi ellenségéét. Farkas Alpár, azaz a Homály Vajda említésre került már mind a MUTKÓK, mind az X-Embörök csapatának leírásában, mind pedig a Torkosborzról szóló anyagban, a képregényben eddig viszont még csak egyetlen képen látható, és azt – egyelőre – hiába keresnétek a honlapon, ugyanis az eleddig csak nyomtatott formában megjelent Éjmászó kiszállt? c. különszámban van, Éjmászó egyik visszaemlékezésében.

És ha egyelőre nem tűnne a karakter túl fontosnak, és azt kérdenétek, hogy miért éppen róla szóltunk, miért nem valaki olyanról, aki sokkal nagyobb szerepet kapott eddig, hát annak is van apropója. Egyrészt az anyag már több hónapja formálódik, és éppen most készült el. De sokkal fontosabb, kulturális indokot is találtunk rá, ugyanis így tavasszal kerül sor a cigányság ünnepeire. Március 19. a Cigányság Világnapja (ez volt régen a vándorlás megkezdésének hagyományos napja), de mi ekkortájt még a 48-49-es forradalom mutánsaival foglalkoztunk, áprilisban van viszont az 1971-es Roma Világkongresszus óta ünnepelt Roma Világnap, illetve április első hétvégéje 1993 óta a Roma Kultúra Napja Magyarországon. Szóval tekintsétek a Homály Vajdával foglalkozó írást egy kis megemlékezésnek a cigányság sokszínű kultúrájáról az X-Embörök világában!

Jó szórakozást és t'aven baxtale!

A bejegyzés trackback címe:

https://x-emborok.blog.hu/api/trackback/id/tr265238445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.