A Kivételös X-Embörök

A Kivételös X-Embörök - képzeld el, milyen lenne, ha az emberfeletti képességek Magyarországon is megjelennének! Mi elképzeltük. A gondoltakísérletet dokumentáltuk. Lerajzoltuk. Ti elolvassátok. Ugye? :D

Olvassátok!

 

X01_cim_resize_1.jpg X02_c_resize_1.jpg ujra_egyutt_resize.jpg

X04_c_resize_1.jpg

xkcs1_cimlap_1200.png

Különszámok:

ejmaszo_kiszallt_resize_1.jpg spec02_00_cim2_resize.jpg

ponyva01_00_kicsi.jpg

Barátaink

www.kalyberjoe.hu

Kalyber Joe, a kedvenc nem saját képregényünk

pilczroland.blogter.hu

Pilcz Roland blogja: képregény, könyv, zene...

archnihil.blogspot.com

Barangolás a fantázia birodalmában

Lájkold! :)

Hogy halad?

2018.01.31. 21:17 nevetőharmadik

Januári Helyzetjelentés

x-movieposter.jpgNa, gyerekek, végre vége ennek a hónapnak! Az az őszinte igazság, hogy ilyen szar hónapot már régen zártunk, mint amilyen ez volt. Volt benne minden, ami nem kellett volna, költözés,  munkahelyi és egészségügyi gondok, halálesetek, és tényleg csupa-csupa szar. Viszont éppen ettől nem volt benne az, aminek meg lennie kellett volna, vagyis gyakorlatilag semmivel nem haladtunk sehová. Illetve szinte. Készülőben van a Baromfivész 2. része, és bár a hónap nagy része elment rá, de végül a legnagyobb és egyben legkomplexebb látvány-jelenete megrajzolásra került! Szívesen mondanám, hogy innen, ami még hátravan, az már sétagalopp, de nem az. Igyekeznünk kell, hogy a tervezett határidőre meglegyen, de hátha a következő hónapokban nem hátráltat majd minket ennyi minden.  A 200. bejegyzéshez – ami ugyebár a következő lesz – is készül egy nagyon nagy anyag, de az se haladt úgy, ahogy kellett volna. Mindenesetre lesz 200. bejegyzés, és nagy anyagot fogtok akkor kapni, csak még nem teljesen a tervezett formában. 

Az egyetlen, ami ebben a hónapban terv szerint haladt, az a Facebook-os napi frissítés. Minden nap kikerült – még ha olykor csak kerülőúton is – egy-egy újabb kép az elmúlt 15 év terméséből, de sajnos itt is kiábrándítóan rossz volt az eredmény: napról-napra kevesebbeket ért el az aktuális bejegyzés, és akiket igen, hát úgy tűnik, azoknak se tetszett. Mindegy, ha már megígértük, folytatjuk, de egyre kevésbé érzem úgy, hogy megérte a bele fektetett munkát (a régi képek visszakeresését tavaly tavasszal kezdtük, és csak az egyes napokhoz hozzárendelésük is heteket vett igénybe), de hát nyilván más sem éri meg. Egyébként a napi frissítések ebben a hónapban főleg a legkorábbi X-Embörök projekt, a számos ok miatt végül el nem készült film anyagaiból kerültek ki, leginkább az első X-Embörök proto-képregénynek is fölfogható nyitó képsorral és a logó kialakulásával kapcsolatban. Jövő hónapban néhány karakterrel majd bővebben fogunk foglalkozni, régen, vagy még inkább soha sem látott képeken keresztül, így t.k. Titokzattal és Egyszivel. De, hogy ne legyen teljesen pocsék a végkicsengése a jelentésnek, ezt az első proto-képregényt most Ti is megkapjátok, lapozható formában. Jó szórakozást hozzá, és egy hónap múlva jelentkezünk!

Boldog Új Népet!

2018.01.03. 11:39 nevetőharmadik

Hát akkor vágjunk bele! Itt van 2018, ami az X-Embörök 15 éves jubileumát is jelenti. Mivel egyikünk sem emlékszik a napra, amikortól számolhatunk (csak arra, hogy az valamikor 2003-ban volt), így az egész évet a jubileumnak szenteljük. Persze nehéz is belőni egy hosszadalmas alkotási folyamatban egyetlen napot, amikor kijelenthetjük, hogy na, eddig nem volt, de innentől van. A lényeg az, hogy a terveink szerint a Facebook-on az év minden egyes napján megosztunk egy képet (nyilván, némi magyarázattal együtt) az elmúlt 15 évből, méghozzá leginkább olyanokat, amiket nem láthattatok. Gondolok itt főleg ceruzavázlatokra, storyboard-töredékekre, vizuális ötletelésekre (mert nem minden alakul ám ki fejben tökéletesen, van ami csak sokadik rajzolásra lesz elfogadható), eddig meg nem magyarázott részletekre, vagy éppen a soha el nem készült X-Embörök filmmel kapcsolatos rajzokra, meg majd még meglátjuk, mi minden kerül elő.

new-1.png

És a további tervek az évre? Na, igen. Nézzük! Először is, ami nem tűr különösebb halasztást, az a Baromfivész 2. része. Azzal legkésőbb tavaszra készen szeretnénk lenni... pontosítok, készen akarunk lenni... de ez nem csak rajtunk múlik. Aztán rohamtempóban kellene haladnunk a Nagyon Nagy Kiadással, akkor is, ha jubileumi füzet már nem lesz belőle. És közben nyakunkon a blog 200. bejegyzése, és ott is illene valami menőt mutatni. És mivel mindez önmagában is elég lenne, de mi továbbra is munka mellett csináljuk, csak annyit kívánok 2018-ra, hogy minél több minden beleférjen, minél közelebb jussanak a projektek a megvalósuláshoz, és közben Nektek minél jobb szórakozást! 

Hogy halad?

2017.12.31. 09:15 nevetőharmadik

Decemberi (és gyakorlatilag éves) Helyzetjelentés

Helló mindenkinek! Idén utoljára jelentkezünk, és ezúttal egy kicsit megpróbálnánk szétszedni a decemberi, illetve az év egészére vonatkozó jelentenivalókat. Meglátjuk, sikerül-e. Tehát a december hónap fő eseménye – ahogy az lenni szokott – a Hungarocomix, a magyar képregények és képregényesek napja volt, ami idén ismét a K11 Művészeti és Kulturális Központban került megrendezésre. Standunkkal mi is jelen voltunk, de nem ez volt a legfontosabb oka és célja a jelenlétünknek, hanem a közös rajzolás, amit még múlt hónapban, a 9. Szegedi Képregényfesztiválon indítottunk el. Legutóbb már utaltunk rá, de abban maradtunk, hogy most lesz róla szó bővebben. Tehát. 

A kezdeményezés onnan indult, hogy a Baromfivész 1. részében látható oldal, amit vendégművészként Vadas Máté készített, igen kedvelt volt az olvasók körében, csakúgy mint korábban a Kalyber Joe utalások, amikért Pilcz Roland barátunkat illeti köszönet, illetve a Vörös Édua és Greg Seed utalások a naptárban. Ezen a vonalon elindulva a 15 éves évfordulónkra tervezett X-Embörök: Nagyon Nagy Kiadáshoz azt találtuk ki, hogy még több vendégművészt mozgósítunk, és ennek egyik lépése volt ez a közös rajzolás. A (lassan) készülő füzet egyik jelenete egy – időben pontosan meg nem határozott – Szegedi Képregényfesztiválon játszódik, és ezzel kapcsolatban az volt az ötlet, hogy a fesztivál vendégei a képregényben nem elsősorban az érdeklődők és az alkotók lesznek, hanem a magyar képregények szereplői, méghozzá a lehető legautentikusabb formájukban, vagyis a saját rajzolóik keze munkájaként.

A kivitelezés első lépéseként a Somogyi Könyvtárról készült két nagytotál vázlata, ekkor még csak A4-es formában, majd ezek A2-es verzióját vittük magunkkal a 9. Szegedi Képregényfesztiválra:

fent.JPG lent.JPG

Eredetileg egy nagytotált terveztünk csak a füzetbe, nagy dupla-oldalon bemutatni, de aztán nem tudtunk a két kép közül választani, és mindkettőből lett nagy verzió – ami utóbb hasznosnak is bizonyult, tekintve, hogy így egyszerre több alkotó is dolgozhatott rajtuk. És aztán az alkotók minden várakozást fölülmúló lelkesedéssel vetették magukat a munkába, és a fesztivál végére nem kevesebb, mint 12 művész figurái kerültek a kompozícióba, sőt közülük 8-an mindkét lapra rajzoltak. Hatalmas hála és köszönet érte az alkotóknak! Akik egyébként a következők voltak: Fritz Zoli, Erhardt Domonkos, Lanczinger Mátyás (Guta nyomozó), Pilcz Roland (Kalyber Joe), Molnár Gábor (5Pallos), Vabrik Darina, Nemes Annamária, Vörös Édua (Utánam, fiúk!), Barta Szabolcs (Nekronin), Sárosi Mátyás (Fantomatika), Fekete Dani (Széles Mosoly) és Vadas Máté (Gor láncai). Az eddigi eredmény itt látható két nem túl jó minőségű fotón: 

dsc05658.JPG dsc05657.JPG

Na, de ez még ugye novemberben volt. Azóta a két kép megjárta a Hungarocomixot is, ahol újabb alkotók csatlakoztak a közös munkához, megint csak minden várakozást fölülmúló lelkesedéssel: a zsiger.hu csapatából Juhász Ernő, Jáger Attila és Bart Glowacki, a 5Panels alkotócsapatból Koska Zoli, Szebeni Péter, Lénárd László, Halter András, Salgó-Nemes Rebeka és Pádár Ádám, illetve Pápai Gábor (Mariachi Comics/Awesomniac), Kasza Magdi, Oravecz Gergely (aki ráadásul a kedvünkért a még az Első Szegedi Képregényfesztiválon debütált Pszichó Dzsánkit rajzolta le), Madarász Gergely (Majomdaráló),  Dudás Győző (Perisztaltikhoszeia), Vass Róbert (Különös idegen nyelven) és Marabu (Dodó)!!!!!!! És most, miután összesen 28 alkotó járult hozzá a kezdeményezéshez, így néznek ki a képek (persze ezek megint csak igen vacak fényképek róluk):

dsc05753.JPG dsc05754.JPG

És ezen kívül még azt is meg kell említenünk, hogy megjelent végre Kertész Sándor Pókember Generáció c. könyve, ami a magyar képregény történetét dolgozza föl a Rendszerváltástól napjainkig, és bizony a kortárs alkotók közt az X-Embörökről is esik benne szó.

pokember_generacio.jpg

És itt van még egy-két kép a Hungarocomixról, részben a közös rajzolásról, részben pedig az X-Embörök standjáról:

 

Na, kábé ennyit kellett mindenképpen megosztanunk a decemberről. És ami a 2017-es év egészét illeti...

...azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a félsikerek éve volt. Két dologra készültünk nagyon, és egyik se jött össze úgy, ahogy szerettük volna. Egyik a Baromfivész 2. része volt, amivel az idén nem lettünk kész. Sok volt a munka, és az időnket se sikerült jól beosztani, igazából mindegy is, hogy mivel mentegetőznénk, egész egyszerűen nem fért bele az évbe, hogy a füzet elkészüljön. Ami végső soron annyiból nem baj, hogy így jövőre nem sok munka maradt vele, és nem csak az év végén mutatjuk majd föl, hogy mi jött össze és mi nem, hanem ez már előreláthatóan a tavasszal elkészül. A másik, amire készültünk, az a blog 200. bejegyzése volt, ami az év elején tervezett haladási ütem mellett valamikor októberben lett volna esedékes, de bizony azt az ütemet sem tudtuk tartani, így a 200. bejegyzés jövőre marad. De ezzel a csúszással együtt meg lehet, hogy sokkal jobb lesz.

Emellett már egy ideje készülünk a jövőre esedékes 15 éves évfordulónkra, és az ugyan már biztos, hogy nem a Nagyon Nagy Kiadással fogjuk megünnepelni, mert a baromfivész csúszásával az is csúszik, de az is biztos, hogy jövőre méltóképpen meg fogjuk ünnepelni. 23167859_1554890117898572_2864255880548024061_n.jpgViszont közben számos új rajongója akadt az X-Emböröknek, sokat fesztiváloztunk, rengeteg remek embert ismertünk meg (Figyeltétek, egy ilyen hosszú sok e-s kifejezés is megy ő-zés nélkül... bár úgy ízösebb lenne.), népszerűsítettük a képregényt és a mitológiát az egyetemen (ez a kurzus címe, és a jelmezes kép is innen van), más alkotócsoportokkal kötöttünk idővel barátsággá forduló ismeretséget, és közben egész évben – már persze, amennyire a sok muszáj engedte – azzal foglalkoztunk, amit szeretünk. Reméljük, Ti is jól szórakoztatok, jó évetek volt, és hogy jövőre újra velünk tartotok!

2017_kicsi.png

Hogy halad?

2017.12.01. 02:44 nevetőharmadik

Novemberi Helyzetjelentés

Üdv mindenkinek! Megint szerencsésen eltelt egy hónap, és ezúttal igen munkás volt, van is jelentenivaló bőven! Részt vettünk a 9. Szegedi Képregényfesztiválon, ami persze nemcsak azt jelenti, hogy a rendezvény napján ott voltunk, hanem egy kicsit a szervezésbe is belekotnyeleskedtünk. De a napján is ott voltunk, és ahogy a standnál mi is váltottuk egymást, úgy érdeklődők is jöttek egész nap. 

Ezen kívül közös rajzolásra hívtuk föl a jelenlévő alkotókat, melyről viszont bővebben majd csak legközelebb számolunk be. Addig is azonban köszönet mindannyijuknak, akik részt vettek a munkában!

9. Szegedi Képregényfesztivál!

2017.11.08. 10:42 nevetőharmadik

Igen, idén is megrendezésre kerül Magyarország egyik legnagyobb múltú képregényes rendezvénye, a Szegedi Képregényfesztivál a Somogyi-könyvtárban:

A program pedig a következő:

Hogy halad?

2017.11.01. 00:03 nevetőharmadik

Októberi Helyzetjelentés

Megint vége egy hónapnak, és bizony van jó és rossz hír is. Kezdjük a rosszal! Az év folyamán fölhalmozódott csúszást már biztosan nem fogjuk tudni kiegyenlíteni, így a Baromfivész 2. része sajnos nem fog elkészülni a novemberi Szegedi Képregényfesztiválra. Ami a rossz hírek sorát folytatva, azt is jelenti, hogy a Nagyon Nagy Kiadás sem lesz meg a következőre, pedig korábban akkorra időzítettük. Korábban, de nem eredetileg, mert a Nagyon Nagy Kiadás alapjául szolgáló történet az eredeti elképzelés szerint még csak egy kis különszám lett volna, amit a Baromfivész 2-höz mellékelünk. De aztán tényleg Nagyon Naggyá dúsult, és bár fölmerült, hogy a Baromfivészhez hasonlóan, ez is kijöhetne két részben, végül abban maradtunk, hogy a Nagyon Nagy Kiadás inkább legyen az, aminek hangzik, mint két egyáltalán nem nagyon nagy füzet. Ez egyébként anyagilag is jobban megéri, a két kisebb füzet összeadott ára több lenne, mint majd az egy nagyobbé lesz. Viszont így tovább kell rá várni.

Na, de most már nézzük a jó – vagy legalábbis jobb – híreket! Bár a Baromfivész 2. része nem tud bemutatkozni az idei Szegedi Képregényfesztiválon, de ahogy azt már az előzőekből is leszűrhettétek, legalább lesz az idén is Szegedi Képregényfesztivál, szám szerint a 9. és november 18-án, szombaton kerül rá sor, a szokott helyen, a Somogyi Könyvtárban. Ez ugyan pont egy napra esik a VIECC – a Bécsi Comic Con – rendezvényével, de elméletileg nem sokan vannak, akik úgy mennek oda, hogy más dátum esetén ide is jönnének. Mindegy, nekik majd elmeséljük. A programot, amint módunkban áll, ismertetjük, de az mindenesetre már biztosnak tűnik, hogy szó esik majd egy előadáson az európai szuperhősökről.

És, hogy az idei fesztiválra mi mivel készülünk? Hát először a Baromfivész 2-re gondoltunk, de az nem lesz kész addigra. Aztán jött egy talán merész ötlet, hogy csináljunk papírkiadást az Eisenstadt doktor és a Baziliszkusz átka című, a blogon olvasható ponyva-kalandból, de ezzel kapcsolatban számos aggály merült föl, így egyelőre ezt sem erőltetjük. Így viszont mi marad más? Megpróbálunk addigra – és az már nem sokára lesz – legalább egy kis promó-anyagot összehozni a Nagyon Nagy Kiadásból, hogy valamit bemutathassunk a projektből. Szorítsatok, hogy sikerüljön!

m56_0.jpgKözben viszont egy újabb X-Embörök különszám is elérhetővé vált digitálisan. Az idei október 23-ra kikerült a honlapra a Prológus c. '56-os történet, amely eredetileg tavaly jelent meg a Baromfivész 1. részének mellékleteként. Mivel külön – kisfüzetként vagy repianyagként – nem tervezzük a kiadását, ezért úgy gondoltuk, hogy aki kíváncsi rá, de alkalmasint a Baromfivészre nem, az is meg tudja nézni az '56-os sztorinkat. Nem vidám, de egy megnézést megér.

Aztán még van valami, amiről beszámolhatunk. A legutóbb bemutattuk a Baromfivész 2-ben szereplő új szörnyeket, a Pepitaraptornak keresztelt, atavisztikus gyöngytyúkokat. A forgatókönyv legelső változatában csak négyen szerepeltek, de egy későbbi átirat már egy sokkal nagyobb csapatot – legalább kétszer ennyit, de akár egy tucat példányt is – szerepeltetett. Utána az első kevésnek, a második soknak bizonyult, és a nagy, lezáró csatajelenetig öt példány jelent meg a történetben. És ahogy legutóbb említettük, hogy azért a végén még előkerülhet több is, hát közvetlenül a már említett jelenet előtt eljutottunk a rajzolásban odáig, hogy csakugyan fölbukkan még két újabb gyöngyös-szörnyeteg! Íme itt van egy kép, amin az egész csapat látható. Az újakról bővebben majd legközelebb fogunk beszámolni.

het_gyongyos.JPG

Illetve egy hónap múlva már majd arról is be tudunk, hogy milyen volt a Képregényfesztivál, szóval, addig még mindenképpen igyekszünk jelentkezni a programmal.

Prológus

2017.10.23. 10:12 nevetőharmadik

A tavalyi füzetünk mellékleteként megjelenő különszámunkban az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei és áldozatai előtt tisztelegtünk. A Prológus egy rendhagyó különszám, amely mind kivitelezésében, mind hangulatában elkülönül a többi X-Embörök képregénytől, de mégis egy ikonikus szereplő múltjának egy fontos eseményére derül benne fény.

Ma, a forradalom 61. évfordulóján online is elérhetővé vált, fogadjátok szeretettel!

m56_0.jpg

Hogy halad?

2017.10.01. 08:46 nevetőharmadik

Szeptemberi Helyzetjelentés

Na, szevasztok! Eltelt az ősz és a suli első hónapja, és mivel – mint azt már párszor jeleztük – van az alkotógárdában olyan, aki suliban dolgozik (több különbözőben egyszerre), nem is nagyon van jelentenivaló. De mivel azzal sem akarjuk kiszúrni a szemeteket, hogy, hát, jól van, haladgatunk. Ezért nézzünk most meg egy képet a Baromfivész 2. részéből!

xkcs2_intro_kicsi.pngAz intróhoz készült, ami mint ahogy eddig minden részben, most is a főbb szereplőket és ezek várható szerepét mutatja be röviden.

A képen az X-Embörök hárman szerepelnek, mert ugyebár ők a kezdőcsapat, és a történet második részében bár Dögállat még mindig viseli az egyenruhát, a szerepe kisebb lesz, mint az elsőben. Egyszemű Óriáson viszont már látható az első proto-vizorja, amit egy hegesztőpajzsból alakítottak ki számára, ez ebben a füzetben fog debütálni. A többi szereplő közül pedig ezúttal nem a lincselő vidékieket, hanem az új ellenfeleket, az atavisztikus baromfiakat emeltük ki.

 A Baromfivész 2. részében újabb mutáns baromfi-szörnyek jelennek meg – illetve ketten már megjelentek az 1. rész 19. oldalán, de ott még csak a lábuk látszott. Remélem, mindannyian láttátok a képen, hogy az két, egymás mellett álló madár egy-egy lába, és nem egy csámpás példány lába közül látjuk az árnyékszéket a háttérben. Nos, ezek az új ellenfelek a Pepitaraptorok, akik leginkább fölmutált házi gyöngytyúkok – ami a sisakos gyöngytyúk (Numida meleagris) háziasított változata – és azon belül a fajtájuk magyar parlagi gyöngytyúk. Erről talán érdemes tudni, hogy a génmegőrzés és fajtafenntartás miatt összegyűjtött tenyészállomány elődei éppen az alföldi tanyavilágból származnak, ahol történetünk is játszódik.

A nagyobb szerepet játszó példányok közt van egy fehér tollú – ami a magyar gyöngytyúknál igen gyakori színváltozat – ami abban mutat a többieknél hangsúlyosabb atavizmust, hogy a szárnyai még sokkal inkább karokká fejlődtek. Persze mindegyiküknek vannak karmos ujjai a repülésre már teljesen alkalmatlan mellső végtagjaikon, de a fehérnek a szárnyán már toll is alig van. Egy másik példánynak fogai vannak, a harmadik pedig egy olyan torzulást kapott, hogy a csontos sisakja megkettőződött.

De van a csapatban még két példány, akik ezeknél is torzabbak. Náluk a háziasított fajta helyett vadon élő afrikai gyöngytyúkfélék külső jegyeiből szemezgettünk. Így a lilás bőrű, vörös szemű példányt a kékes dísztollaival a keselyűfejű gyöngytyúkról (Acryllium vulturinum) mintáztuk, ami csak mint egzotikus madár fordul elő nálunk – például a debreceni állatkertben néhány éve biztosan volt néhány példány – és másutt sem háziasították. A tollbóbítás példánynál pedig – akire az alkotógárda a képregény készítése során, egymás közt csak Elvisként utalt – a búbos gyöngytyúk (Guttera plumifera) illetve a bóbitás gyöngytyúk vagy kontyos gyöngytyúk (Guttera pucherani) vonásait vettük alapul, persze némelyiket megtartottuk, másokat meg nem. Voltak még egyéb ötletek, és ezek némelyike még további vad gyöngytyúkfélék egyes vonásaira is épített volna, de egyelőre úgy tűnik, hogy a történet nem kívánja több példány szerepeltetését. Persze még hátra van a történetet lezáró nagyobb akciójelenet, ahol akár még újabb példányok fölbukkanása sem kizárt.

A történet főszörnye pedig továbbra is a Pulykaszaurusz Rex, ami természetesen egy fölmutált házi pulyka (Meleagris gallopavo domesticus). Méghozzá egy magyar bronzpulyka, ami egyébként pont úgy néz ki, mint a standard bronzpulyka, csak jóval kisebb, mert a magyar parlagi pulykával keresztezték. Mivel azonban nincs mellette egy fölmutált standard bronzpulyka, így ez az amúgy sem éppen lényeges különbség nem látszik.

Egy hónap múlva újra jelentkezünk, remélhetőleg akkor már a 9. Szegedi Képregényfesztiválról is lesznek híreink. Addig is minden JÓt, és vigyázzatok magatokra!

Hogy halad?

2017.09.01. 01:11 nevetőharmadik

Augusztusi helyzetjelentés

Helló mindenki, újra itt vagyunk! Illetve itt voltunk eddig is, meg volt, aki éppen nem itt volt, mert nyaralt, de aztán visszajött, és akkor megint itt volt... mindenesetre most már vége a nyaralásnak, és sajnos egyúttal a nyárnak is. Ami azt is jelenti, hogy kipihenten és föltöltődve vágunk bele újra a képregényes munkába, és azt is, hogy a nem képregényesbe is, amitől majd aztán a képregényesre megint alig marad idő és energia. Kedv igen, de sajnos az nem elég, nagyon kellene a másik kettő is.

Ami ebben a hónapban nem munkára, nyaralásra meg alkotásra ment el, abban részt vettünk a Szegedi Képregény Börzén, és a nyilvános helyen elkövetett Képregényolvasás Napján. Ezek így néztek ki:

Akárhogy is, közben a Baromfivész 2. része szépen halad az elkészülés felé, és közben egyre határozottabban kezd körvonalazódni egy újabb, a történetben ismét mint képregény a képregényben megjelenő Vad Hortobágy jelenet. Ez jó hír lehet azok számára, akiknek az előző füzetünkből csak az tetszett, és talán a többiek is örülnek majd neki. Új szereplők és új szörnyek is várhatók benne, és egy kicsit továbbkövethetjük a gémeskút-monolit tetején egyensúlyozó Aargh-Pad történetét. Egy kicsit. Majd erre még visszatérünk. Ami pedig úgy általában a Baromfivész 2. részét illeti, a történet véget fog benne érni. Mármint nyilván az X-Embörök első számottevőbb kalandjáról van szó, amit az évek során sok másik követett, és így igazából az egész csak a történet kezdete. Abban az értelemben fog véget érni, hogy magának a kalandnak van a füzetben egy lezárása, és így nem követi majd Baromfivész 3. rész. Az eredeti elképzelések szerint már második sem lett volna, de ahogy íródott a történet, hamar rájöttünk, hogy annyi oldalt kíván, ami nem fog kényelmesen elférni egy füzetben. És ehhez jött még az a szerencsés véletlen – vagy hát, ki tudja, véletlen-e az ilyesmi? – hogy a megfelelő helyen volt a történetnek egy olyan pontja, amelyiknél ketté lehetett vágni.

Viszont, ami itt szerencsésen kijött, az korántsem biztos, hogy máskor is így alakul – akkor lehet, hogy mégis véletlen? – például a 15 éves jubileumra tervezett Nagyon Nagy Kiadásunk története is ott tart, ahol már majdnem túlságosan is Nagyon Nagy egy füzetbe, viszont nem lehet igazán jól megfelezni. Jelenleg a cselekményvázlat már majdnem olyan hosszú, mint a Baromfivész két része együtt (természetesen csak a történethez tartozó képregény-oldalakat számolva, a cikkeket, reklámokat és az 56-os különszámot nem), és ebben az a legdurvább, hogy a története az eredeti tervek szerint csak egy kis nyolcoldalas különszámban lett volna kidolgozva. De aztán újabb ötletek és újabb szálak jöttek, és most aztán kapkodhatjuk a fejünket, hogy mikorra lesz kész és hogy fogjuk kiadni. Most még tényleg nem tudjuk, de gondolkodunk rajta. És közben majd befejezzük a Baromfivészt, és aztán nekiállunk, és közben is gondolkodunk rajta, hogy majd hogyan is lesz. És majd havonta értesítünk benneteket róla. Legközelebb egy hónap múlva.

Hogy halad?

2017.08.10. 22:24 nevetőharmadik

Júliusi Helyzetjelentés

20504057_10211465442124140_847101799_n.jpgHelló! Üdvözlünk minden érdeklődőt, ez itt a júliusi helyzetjelentés, és rögtön bele is vágunk. Nem csináltunk semmit. Jól van, ez így nem igaz, mert igazából csináltunk. Először is, nyaraltunk, mert azt nekünk is kell. Aztán a Baromfivész 2. részén dolgoztunk egész hónapban, méghozzá olyan megfeszített tempóban, amilyenben már régen nem. És ennek meg is van az eredménye: a képregény elkészítése szépen halad. És aztán még egy nagyon fontos esemény volt, amiről mindenképpen beszámolóval tartozunk. Kedves barátunk, Köböl György meghívására részt vettünk a Jánossomorjai Városi Könyvtárban rendezett 3. Képregény Küldetésen, méghozzá – és aki nem szeret minket, vagy amit csinálunk, az most köpjön – sztárvendég. Az eseményről természetesen csak szuperlatívuszokban beszélhetünk... illetve, éppen komparatívuszokban is... és mivel akad egy-két nyelvész az alkotógárdában, ha összerakjuk, amit annak idején tanultunk, akkor talán még 30-40 különböző "-ívuszban" is, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy szenzációs közönségünk volt: a legkisebbektől a legnagyobbakig, egytől egyig mindenki örült nekünk, és kíváncsi volt a mondanivalónkra. És a gyerekek is olyan kérdéseket tettek föl, a képregények készítésével, illetve a már olvasható epizódok tartalmával kapcsolatban, hogy ennyire intelligenseket ritkán hallunk. Aztán a végén úgy jöttek oda dedikáltatni meg közös fényképeket készíteni, mintha nem is tudom, kik lennénk. Rekreáltuk a Gonosz Két Útja kötet borítóképét, és a városban még a Baromfivész 1. részében szereplő traktort is megtaláltuk. Hihetetlen jó volt. És mindehhez csak át kellett utaznunk az ország másik végébe. Bár idehaza is így örülnének nekünk! Köszönjük szépen a vendéglátást, a remek napot és az élményeket!

Ami pedig a következő hónapot illeti, akkor is folytatjuk a nyaralást is és a képregényen való munkát is, és majd a végén újra beszámolunk. Addig is mindenkinek élményekben gazdag nyarat és jó pihenést!